REKLAMI GEÇ

Denizlili yazar Kemal Yalçın 40 yılda 25 kitap yazdı

Denizlili yazar Kemal Yalçın 40 yılda 25 kitap yazdı

Halen yaşamını Almanya’da sürdüren ve 40 yıllık yazarlık hayatına 25 kitap sığdıran Kemal Yalçın, doğup büyüdüğü topraklarda “Denizli-Bochum Eğitim ve Kültür Köprüsü” etkinliğiyle tanıtıldı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2014 Salı, 10:28

“Denizli-Bochum Eğitim ve Kültür Köprüsü” etkinliğinin üçüncüsü Eğitim-İş Sendikası Denizli Şubesi’nde gerçekleştirildi. Yapımcılığını Süleyman Özdemir’in üstlendiği “Kemal Yalçın: Kalemi ve Yüreği” isimli belgeselin ardından etkinliğe katılanlara seslenen Yalçın, Denizli ile Bochum arasında kültür köprüsü kurulmasını istediklerini söyledi.

ic-1

Bu kapsamda 12 Temmuz Cumartesi günü Şiir otel’de, 14 Temmuz Pazar günü Buldan’da düzenlenen etkinliklere Eğitim-İş Denizli Şubesi ile devam ettiklerini belirten Kemal Yalçın, “Eğitim ve kültür köprüsünü bir ayağı da Eğitim-İş olsun istedik. Bundan sonraki çalışmalarda Denizli’deki bir kolu da Eğitim-İş olacak. Dünya benim vatanımdır ama Türkiye benim ana vatanımdır. Bu nedenle kendi ülkemde, kendi var olduğum topraklarda kültürel etkinlikler yapmak istiyorum. 33 yıldan bu yana Almanya’da yaşıyorum. Bugüne kadar 25 kitap yayınladım. Benim var olduğum toprak, beni var eden toprak Honaz’dır, Denizli’dir, Türkiye’dir. Bu bakımdan da burada bulunmaktan çok mutluyum” dedi.

Etkinliğe Almanya’dan katılan emekli eğitimci Melek Bulut ise, amaçlarının Türkiye ile Almanya arasında bir kültür köprüsü kurmak olduğunu, bunu da Denizli’den başlatmak istediklerini, bunda da Kemal Yalçın’ın Denizlili olmasının rolü olduğunu söyledi.

Yalçın’ın kendisini anlatırken mütevazi davrandığını kaydeden Bulut, “Kemal Yalçın, burada çok alçak gönüllü davranıyor. 25 kitaptan bahsetti. Evet, 25 kitap, ancak 40 yıllık yazarlığı var. 40 yıla 25 kitabı sığdırmak, hem de öğretmenlik yaparak, her gün sabahları kalkıp okula gidip çocuklara ana dillerinde ders vererek yapmak, kitap yazmak çok büyük yetenek. Üzüldüğüm bir konu var. Denizlililer, Honazlılılar hiç kızıp darılmasınlar;Kemal Yalçın’ı dünya tanıyor, kitapları 10’a yakın dile çevrildi. Fakat dünyanın tanıdığı Kemal’i burada çok az tanıyan var, çok az okuyan insan var. Bu da beni üzdü” diye konuştu.

ic-2

Kemal Yalçın’ın hayat mücadelesiyle ders alınabilecek bir yazar olduğunu vurgulayan Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay da “Kemal Yalçın, TÖBDER geleneğini özümsemiş bir büyüğümüz. Hem de yazdıkları, çizdikleri ve Almanya ile Türkiye kültürü arasındaki kültür göçünü yaşayarak öğrenmiş birinden öğrenecek çok şeyimiz olduğunu düşündük. Kendisi bizimle bağlantı kurduğunda onur duyduk. Burada bulunan üyelerimiz ve dostlarımızla beraber hem Kemal Yalçın’ın yaşamını paylaşan bir belgesel izleyeceğiz, hem de onun mücadele hayatından bazı örnekler kesitler almak istiyoruz. Almanya’da bir Alman çalışma örgütü var. Bize bundan bahsettiler, Kemal Bey’de bu örgütün üyesi. Bu örgüt kapsamında bazı görüşmeler yapacağız. Konuşabileceğimiz şeyler nelerdir, neleri değerlendirebiliriz bunlara bakacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı