REKLAMI GEÇ

FESTİVAL SONA ERDİ

FESTİVAL SONA ERDİ

Denizli Belediyesi’nin bu yıl 26’ncısını düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali muhteşem bir galayla sona erdi. Binlerce tiyatro sever, 5 gün süren festivalde tiyatroya doydu.

/ DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2010 Pazartesi, 18:01

Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği 26. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, 5 gün sürdü ve kent, festival boyunca renkli görüntülere sahne oldu.
Festivale; Menemen Belediye Tiyatrosu, Kocaeli Üniversitesi Sahne Sanatları, Denizli Şekil Tiyatrosu, KKTC’den İskele Kültür ve Sanat Derneği Tiyatro Topluluğu, Salihli Belediyesi Şehir Tiyatrosu, İstanbul Çizgi Tiyatrosu, Bulgaristan’dan Kavarna, Ağrı’dan Öğretmenler Tiyatro Topluluğu, Denizli’den DEMSAD Tiyatro, OK-AY Sahne Sanatları, Denizli Kent Tiyatrosu, Denizli Belediyesi Tiyatro Atölyesi, Tabib’ül Curcuna, Son-As Grubu, İstanbul Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, Hollanda Almelo’dan Youth Mısic Theatre Group, Balıkesir’den Yine Mi Tiyatro Topluluğu, ÇEK Cumhuriyeti’nden Veverske Kninice ve Antalya’dan Yeşiköy Halk Tiyatrosu olmak üzere 4’ü yabancı 19 tiyatro grubu katıldı. 250 oyuncu, 5 gün süren festival boyunca kentin 8 farklı yerinde tiyatro severlere oyunlarını sergiledi.

Festivalin galasında ise Denizli Tabib’ül Curcuna Grubu Açıkhava Tiyatrosu’nda izleyenleriyle buluştu. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, eşi Ayşen Zeybekci, tiyatro sanatının duayeni Tekin Akmansoy da izleyenler arasında yerini aldı. Bir hastanede, doktorlar, hemşireler, hastalar arasından geçen trajikomik olaylar seyirciyi hem güldürdü hem düşündürdü. 2 perdeden oluşan ve yaklaşık 2 saat süren Kaç Baba Kaç oyunu, uzun süre ayakta alkışlandı. Vali Erkmen, Başkan Zeybekci ve tiyatro ustası Akmansoy, oyun sonrası oyun yazarı, yönetmen ve oyunculara plaket sundu.

Bu yılki festival de ayrıca tiyatro sanatının gelişmesine yönelik toplantılar, paneller ve söyleşiler de düzenlendi. Tiyatro sanatına gönül verenler, bu organizasyonlara katılarak görüş alış verişinde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı