REKLAMI GEÇ

Festivaller iptal, şiir ve müzik akşamına vize

Festivaller iptal, şiir ve müzik akşamına vize

Denizli Büyükşehir Belediyesi, şehitlere saygı ve Güneydoğu’daki terör nedeniyle uluslararası festivalleri iptal ettiğini açıkladı. Ancak, kısa bir süre sonra Aşkın Tuna ile şiir akşamı ve müzik programına verilmesi şaşkın yarattı. Birçok Denizlili “Bu ne şimdi?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2016 Pazar, 13:52

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 31 kez perde açan ve Türkiye’nin bu alanda en uzun soluklu uluslararası organizasyonlarından olan Amatör Tiyatro Festivali’ni iptal etti. 32’nci Uluslararası Denizli Amatör Tiyatro Festivali’nin bu yıl perde açmayacak olmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Ülkemizde yaşanan olaylar malum. Güneydoğu’dan gelen şehit haberleri ve terör olayları nedeniyle bu yıl belediyemizin organize ettiği Tiyatrolar Festivali ve Halk Oyunları Festivali gibi tüm şenlikleri iptal ettik” sözleriyle açıklamıştı.

Zolan’ın bu açıklamasıyla Denizlililer, 14 yıldır kesintisiz devam eden ve haziran ayında düzenlenmesi beklenen Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin de iptal edildiğini Denizlihaber.com aracılığıyla öğrenmişti.

askin_tuna_siir_ve_muzik_aksami-icc

ŞİİR VE MÜZİK YOLCULUĞU PROGRAMI
Ancak, bu açıklamadan üç gün sonra Büyükşehir Belediyesi şir ve müzikli bir etkinliğe imza attı. Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı ve Kent Konseyi Kent Şairleri tarafından düzenlenen Aşkın Tuna ile şiir ve müzik yolculuğu programı Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bu etkinlikle ilgili hazırlanan basın bülteninde “Denizli Büyükşehir Belediyesi, ‘Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda’, ‘Rüyalarda Buluşuruz’ gibi birçok unutulmaz şarkının söz yazarı Aşkın Tuna’yı Denizlili sanatseverlerle buluşturdu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı ve Kent Konseyi Kent Şairleri tarafından düzenlenen Aşkın Tuna ile şiir ve müzik yolculuğu, Sanat Merkezi’ni dolduranlara unutulmaz bir gece yaşattı” denildi.

askin_tuna_siir_ve_muzik_aksami-ic

SANAT MERKEZİ’NİN İLK ETKİNLİĞİ
Uluslararası festivaller iptal edilirken düzenlenen bu etkinlik “Bu ne şimdi?” sorularına neden olurken, programın kısa bir süre önce hizmete giren Büyükşehir Sanat Merkezi’nin ilk etkinliği olduğu belirtildi.

Gecede konuşan Aşkın Tuna, memleketinde olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Ben de bir Denizliliyim. Denizli’nin sıcakkanlı insanları ile böyle güzel bir etkinlikte bir arada olmak benim için çok büyük bir gurur” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci ise, iki güzelliği birden yaşadıklarını söyleyerek, “Denizli Büyükşehir Sanat Merkezi’nde ilk defa böyle bir etkinlik düzenliyoruz. Sanat Merkezimizin böyle bir organizasyona ev sahipliği yapması ve özellikle hemşerimizi burada ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduk. Bu gecenin hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarıma, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’na ve değerli sanatçımız Aşkın Tuna’ya çok teşekkür ediyorum. İyi ki geldiniz. Sizi bundan sonra Denizli’de daha sık görmeyi umut ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

ilker   -  Bağlantı 25 Nisan 2016, 09:31

Festivallere bütçe ayırmak istemedikleri için terörü şehitleri bahane ediyorlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı