REKLAMI GEÇ

Filmmor Kadın Festivali Denizli’de

Filmmor Kadın Festivali Denizli’de

Kadın Haklarını Koruma Derneği Denizli Şubesi, Türk Kadınlar Birliği ve Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği’nin katılımı ile oluşturulan “Korkuluk Ol Girişimi” öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Filmmor Festivali, 28-29 Mart tarihlerinde Denizli’de yapılacak.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 23 Mart 2015 Pazartesi, 16:07

Denizli’de ilk kez 2005 yılında “Denizli Kadın Filmleri Şenliği” kapsamında gerçekleştirilen Filmmor Festivali, 28-29 Mart tarihlerinde 2. kez Denizlili kadınlarla buluşuyor.

Festivalin Denizli ayağını organize eden Kadın Haklarını Koruma Derneği Denizli Şube Başkanı Nurten Karakış, Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği Başkanı Ayşe Balkanay ile Türk Kadınlar Birliği Denizli Şube Başkanı Berrin Şengül, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde toplantı düzenledi.

“Korkuluk Ol Girişimi”nde yer alan dernek temsilcileri adına basın açıklaması metnini okuyan Ayşe Balkanay, “Denizli olarak 2005 yılında ‘Denizli Kadın Filmleri Şenliği’ ile tanıştığımız Filmmor Kadın kooperatifi ile bir kez daha buluşuyoruz bu festivalde. ‘Kadın Kooperatifleri’ Çalıştayımız öncesi de iyi bir kooperatif örneği izleme olanağı bulacağız. 25 ülkeden 61 filmin yer aldığı 13. Festivalin gezici bölümünde 17 film gösterilecek. Festivalde, çeşitli ödüllerin yanı sıra cinsiyetçi bakış açıyla mücadele etmenin bir aracı olarak ‘Altın Bamya’ ödülleri de dağıtılacak” dedi.

ERKEKLERİ DE DAVET ETTİLER
Kadınların Sineması, Kadınların Direnişi ve Direniş Sineması konulu gösterim kapsamında Makine Mühendisleri Odası Salonu’nda 28 Mart Cumartesi günü saat 12:00’da Arkadaşımı Merak Ediyorum, saat 14:00’da Sevgili Rosa, saat 16:00’da Eylül’ün Kadın Yüzleri, saat 18:00’da ise Nefret adlı filmler 29 Mart Pazar günü ise, saat 12:00’da Karalama, saat 14:00’da İslam ve Erkeklik, saat 16:00’da Mor Gemi, saat 18:00’da Külkedisi Değiliz adlı filmler gösterime girecek. Film gösterimlerinin erkeklere de açık olduğunu belirten Balkanay, “Başta kadınlar olmak üzere film gösterimlerimiz herkese açıktır. Erkekler de katılabilir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı