REKLAMI GEÇ

Fotoğraf için emekli oldu, 4. yılda Sami Güner Kupası’nı kazandı

Fotoğraf için emekli oldu, 4. yılda Sami Güner Kupası’nı kazandı

Denizlili fotoğraf Sanatçısı Ümmü Kandiciloğlu’nun büyük başarısı. Daha önce çeşitli yarışmalarda ödüller alan Kandilcioğlu, sanat yaşamının dördüncü yılını Türkiye’nin en prestijli yarışması kabul edilen Sami Güner Kupası ile taçlandırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2016 Cuma, 09:13

Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (FOTOGEN), 1991 yılında vefat eden ünlü fotoğraf sanatçısı Sami Güner adına düzenlediği yarışmada, katılımcıların eserleri ile üst üste üç yıl kazanması gerekiyor. Manyas’taki çalışması “Sis ve Göl” ile 2014’te ve Bursa Mustafa Kemalpaşa’daki çalışması “Kasnak” ile 2015’te jüri değerlendirmesini geçen Ümmü Kandilcioğlu, 2016’da finali Çorum ve Osmancık’taki tuğla işçilerini anlatan “Onüçbuçuk” isimli çalışması ile yaptı.

sami-guner-kupasi-foto-ic

MEMLEKETİNDE SUNUM YAPTI
Kazandığı Sami Güner Kupası’nın ardından sunumlar yapan Kandilcioğlu, memleketinde DEFSAD’ın konuğu oldu. Katılımcılar, sanatçının üç farklı çalışmasından kesitlerin yer aldığı sunumu ilgi ve beğeniyle izledi.

sami-guner-kupasi-foto-icc

FOTOĞRAF HAYATA BAKIŞINI DEĞİŞTİRDİ
Kamuda sağlık personeli olarak çalışan ve çok sevdiği fotoğraf sanatıyla ilgilenebilmek için hizmet süresi dolduğu gün emekliliğini isteyen Ümmü Kandilcioğlu, kısa sürede kendisini geliştirdi. Kendi deyimiyle de “önce insanların içini çekti, şimdi ise dışını çekiyor”…

“Fotoğraf hayata bakışımı değiştirdi” diyen sanatçı, kazandığı ödüllerin daha çok çalışma güdüsü yarattığını, fotoğraf çalışmaları için adım adım Türkiye’yi gezdiğini, tuğlacıları anlatan Onüçbuçuk isimli çalışması için 2 bin kare fotoğraf çektiğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı