REKLAMI GEÇ

Geleneksel Türk İslam Sanatları Sergisi açıldı

Geleneksel Türk İslam Sanatları Sergisi açıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Geleneksel Türk İslam Sanatları Karma Sergisi” açıldı. Sergide Geleneksel Türk İslam Sanatları’ndan Hüsn-i Hat, Tezhip, Minyatür, Kaat’ı Çini ve Naht eserleri yer alıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Kasım 2014 Cumartesi, 12:00

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Geleneksel Türk İslam Sanatları Karma Sergisi” sanat severlerin ziyaretine açıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda düzenlenen açılışa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, sergide eserleri bulunan sanatçılar ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sergide eserleri bulunan Hattat Mesut Dikel, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a sanata verdiği destekleri için teşekkür etti.

Dikel, “Bizler uzun yıllardır geleneksel Türk İslam sanatı üzerine sanatsal nitelikli çalışmalar yapıyoruz. Eserlerimiz sizlere emanet, tüm Denizlilileri sergimize bekliyoruz” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci ise, tarihsel süreçte Denizli’nin bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirterek, “Medeniyetin beşiği olan Denizli bugüne kadar pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptı. Biz de Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak sanata her zaman destek olduk ve destek olamaya devam edeceğiz” dedi.

SANATÇILAR VE ESERLERİ
Geleneksel Türk İslam Sanatları Karma Sergisi’nde Dürdana Ünver, Mahmut Şahin, Mesut Dikel, Özcan Özcan, Serap Halıcıoğlu ve Ünzile Türkmen’in toplam 45 eseri bulunuyor. Geleneksel Türk İslam Sanatları’ndan Hüsn-i Hat, Tezhip, Minyatür, Kaat’ı, Çini ve Naht eselerinin yer aldığı sergi 7- 13 Kasım tarihleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı