REKLAMI GEÇ

Gençler senarist Tezcan ile buluştu

Gençler senarist Tezcan ile buluştu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Sinema Kulübü, Behzat Ç.’nin senaristi Birol Tezcan ağırladı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gençlerle biraraya gelen senarist Tezcan, senaristliğe nasıl başladığını ve şu an hangi diziyi yazdığını anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Şubat 2015 Pazartesi, 14:13

Gençleri sinema sanatının mutfağıyla tanıştıran ve sinema meraklılarını bir araya getirip kendilerini geliştirme imkanı sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Sinema Kulübü, Behzat Ç., Beni Affet, Bizim Ev ve Cinayet dizilerinin ünlü senaristi Birol Tezcan’ı konuk etti.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda yoğun katılım ile gerçekleştirilen söyleşide, Birol Tezcan tecrübe ve deneyimlerini gençlerle paylaştı. Tezcan, “Yaşadığımız koşulların bizi şekillendirip, yön verdiğini düşünüyorum. Tabi ki bu süreç bizden bağımsız bir şekilde gelişmiyor. Yazar Hikmet Çetinkaya’nın ‘Anadolu Seyirleri’ kitabında Çukurova’da başlayan ve Ankara’da sona eren bir tren yolculuğunun pencereden gördüklerini anlatıyor. Orada bir çobandan bahsediyor ve diyor ki, ‘Çoban’ı çok bilge gördüm. Zaten bu güneşin altında kavrulan bir insanın bilge olmaktan başka şansı yoktur.’ Bunu neden söyledim. Onun görünüşü bile insana bir şeyler kazandırıyor” dedi.

“ÇOK ŞANSLIYDIM”
Lisede öğretmenlerinin bir kompozisyon yazmalarını istediğini ve kendisinin yazdığı kompozisyonu çok beğendiğini anlatan Tezcan, şöyle konuştu: “Her hafta benden çeşitli konularda kompozisyon yazmamı istiyordu. Aslında bu bende farklı bir dokunuş yaratmıştı. Ardından Mersin Üniversitesi’nde Tiyatro Topluluğu Bölümünü kurduk ve ondan sonraki süreçte çalışmalarım ivme kazanmaya başladı. Çok şanslıydım, önemli isimlerden eğitim aldım. Eğitimimin ardından Devlet Tiyatrosu’na sözleşmeli olarak başladım. İşe başlamamın ardından yeni yazar ve senaristlere ihtiyaç olması ile bizi önermişler. Devam eden bir dizi olan ‘Bizim evin hallerini’ yazmaya başladım. Ardından ‘Gönül Yokuşu’ senaristliğini yaptım ve akabinde ‘Behzat Ç.’ başladı. Şuan ‘Beni Affet’ dizisi devam ederken öte yandan önümüzdeki ay ‘Karakutu’ isimli bir dizimiz de yayımlanmaya başlayacak” dedi.

Söyleşinin ardından Birol Tezcan katılımcı gençlerin sinemaya yönelik sorularını cevapladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı