REKLAMI GEÇ

Gönlüm’ün de heykelini yapacaklar

Gönlüm’ün de heykelini yapacaklar

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi sürüyor. On ülkeden koloniye katılan 10 sanatçının katıldığı kolonide bu yıl Denizlili ünlü ozan Özay Gönlüm’ün de heykeli yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2015 Salı, 14:10

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Kömürcüoğlu Mermer işbirliğinde düzenlenen 5. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’ne bu yıl Türkiye, Peru, Yeni Zelenda, Polonya, Tayvan, Kosta Rika, Gürcistan, Rusya, Romanya ve Ukrayna olmak üzere 10 ülkeden 10 sanatçı katıldı. Türkiye’nin tek “Taş Heykel Kolonisi” olan etkinlikte Korucuk Mahallesi’ndeki Kömürcüoğlu Mermer’de taşa hayat veren heykeltıraşların eserleri, koloni sonunda düzenlenecek sergide beğeniye sunulacak.

denizli-tas-heykel-kolonisi-komurcuoglu-h
Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, kolonide 10 ülkeden 10 sanatçının başarılı eserler yapacağını ifade ederek, “Denizli Büyükşehir Belediyesi sanata destek verme adına üzerine düşeni yapmaya devam etmektedir. Bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Taş Heykel Kolonisi kapsamında ilimize gelen sanatçılarımız 1 ay sürecek çalışma sonrasında çeşitli eserler ortaya çıkaracak” dedi.

denizli-tas-heykel-kolonisi-komurcuoglu-ic-1
ÖZAY GÖNLÜM HEYKELİ YAPILACAK
Sanatçıların her yıl Denizli’nin farklı bir değerini eserlerine yansıttığını kaydeden Gökoğlan, bu yıl Denizlili ünlü ozan Özay Gönlüm’ün de heykeller arasında yer alacağını sözlerine ekledi. Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu ise, sanatçıların bir tanesi dışında tamamının ilk kez Türkiye’ye geldiğini belirterek, “Bir ay boyunca sürecek olan 5. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’nde bu yıl daha çok şehir merkezlerinde kullanılabilecek figüratif ve soyut heykeller seçildi. Sanatçılarımız aralıksız çalışarak eserlerini ortaya çıkarıyor” diye konuştu.

denizli-tas-heykel-kolonisi-komurcuoglu-ic-2
43 ÜLKEDEN 195 PROJE BAŞVURDU
2011 yılından başlayarak düzenlenen Taş Heykel Kolonisi’nde bugüne kadar 13’ü Türk, 23’ü ise yabancı toplam 36 sanatçının 36 heykel yaptığı ifade edilirken, bu yıl koloniye 43 ülkeden 157 sanatçının 195 proje ile başvuruda bulunduğu kaydedildi. 5. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’ne bu yıl Aldo Shiroma Uza (Peru), Anna Korver (Yeni Zelanda), Anna Rasinska (Polonya), Bioa Wang (Tayvan), Çağdaş Erçelik (Türkiye), Ciprian Hopirtean (Romanya), Cynthia Saenz (Kosta Rika), Luydmyla Mysko (Ukrayna), Valerian Jikia (Gürcistan) ve Vasilisa Chugnova (Rusya) olmak üzere 10 sanatçı katılıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı