REKLAMI GEÇ

Gönüllü: Denizli’nin sergi salonlarına ihtiyacı var

Gönüllü: Denizli’nin sergi salonlarına ihtiyacı var

Öğretmen Meral Uyaroğlu’nun 2 yılık çalışmasının ürünü olan sergi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açıldı. Törende konuşan eski Belediye Başkanı Hasan Gönüllü, Denizli’nin sergi salonlarına ihtiyacının olduğunu belirterek, girişimlerinden bugüne kadar bir sonuç elde edemediğini söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 5 Kasım 2016 Cumartesi, 14:15

Sınıf Öğretmeni Meral Uyaroğlu Çayan, 2 yıl boyunca yaptığı sulu boya çalışmalarını Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açtığı sergide resim severlerin beğenisine sundu. Serginin açılış törenine Denizli Belediyesinin eski başkanı Hasan Gönüllü, Ressam Yaşar Çallı ve Meral Uyaroğlu Çayan’ın dostları katıldı.

denizli-belediyesi-eski-baskani-hasan-gonullu-sergi-acilisi-2

“DENİZLİ SANATIN BAŞKENTİ OLMALI”
Serginin açılışında konuşan Ressam Yaşar Çallı, Denizli’nin sanatı seven bir il olduğunu belirterek, “Çok sayıda atölyeler var, resim ve müzik eğitimleri veriliyor. Aslında Denizli sanatın başkenti olmalıdır. Bunu gelecek yıllarda göreceğiz” dedi.

“DENİZLİ’NİN SERGİ SALONLARINA İHTİYACI VAR”
Kısa süre önce eski Denizli fotoğraflarından oluşan özel bir sergiye imza atan Eski Belediye Başkanı Hasan Gönüllü ise, Denizli’nin donanımlı sergi salonlarına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Gönüllü, “Bizim zamanımızda belediyenin çok işi vardı. Ancak şuan belediyenin bütçesi de bu işleri yapabilecek durumda. Çoğu kez kendilerine bu sorunu ilettim. Ancak bir değişim olmadığını gördüm. Denizli’nin resim, heykel gibi sanat eserlerinin sergileneceği salonlara ihtiyacı var” diye konuştu.

denizli-belediyesi-eski-baskani-hasan-gonullu-sergi-acilisi-1

2 YILLIK ÇALIŞMANIN ESERİ
Sergide Meral Uyaroğlu Çayan’ın 57 eseri yer aldı. Tablolarda doğa, porte, natürmort gibi çalışmalar yer alıyor. 10 Kasım’a kadar açık kalacak olan sergiye tüm sanatseverleri davet eden Çayan, “Sergimde 2 yıl boyanca yaptığım çalışmalar yer alıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı