REKLAMI GEÇ

İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif anıldı

İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif anıldı

İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy, vefatının 79’uncu yılında anıldı. Yapılan açıklamalarda, Ersoy’un İstiklal Marşı’nın dışında yazdığı eserlerle de Türk kültürüne damga vuran isimlerden olduğu ifade edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2015 Pazar, 11:31

İstiklal Marşı’nın yazan ve 1936 yılında vefat eden şair Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 79’uncu yılında anıldı. Bu arada siyasiler, yaptıklarları açıklamalarla Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazdığı yıllara ve kaleme aldığı diğer eserlerine dikkat çekti.

ZEYBEKCİ: YAŞADIKLARINI YAZMIŞTIR
AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, yaptığı açıklamada, “Hayatı pahasına da olsa ömrü boyunca hak bildiği yoldan hiç ayrılmayan Mehmet Akif Ersoy, yaşadıklarını yazmıştır” diyerek şunları kaydetti:
“Milli Şair olarak anılması da sadece İstiklal Marşı’nı yazdığından değildir. İdeal ve mütevazı hayatı, O’nu tanıyan herkese örnek olmuştur. Eserleriyle, milletimizin fikir dünyasına renk katmış, kendisinden sonrakilerin ufkunu açmıştır. Kahraman Türk milletinin destanlaşan milli mücadelesi, O’nun kaleminden İstiklal Marşı’na dönüşmüş, tarihe altın harflerle not düşülmüştür. Milletinden ayrı duran değil onlardan asla ayrılmayan, anlayan bir aydın olmuştur. Sadece yazdığı eşsiz mısraları ve Safahat’ı ile değil bir rehber niteliğindeki hayatıyla da, milletinin gönlünde farklı bir yer edinmiştir.”

TİN: MİLLİ MÜCADELEYİ GÖNÜLLERE YAZDI
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de açıklamasında “Mehmet Akif Ersoy, vatan sevgisini, milli mücadeleyi ve Anadolu’nun başarısını destansı şiirlerle gönüllere yazmış milli şairimizdir” ifadelerine yer vererek, şunları kaydetti:
“Mehmet Akif Ersoy, eşsiz şiirleriyle milletin gönlüne vatan sevgisini yazan, milli mücadelenin kıvılcımlarını Anadolu’nun tamamına yayılmasına öncülük eden bir vatan aşığıdır. Anadolu da çözülmenin ve umutsuzluğun kol gezdiği en zor şartlarda yani istiklal mücadelemizin verildiği dönemde Mehmet Akif Ersoy, milletimizin vicdanı olmayı başarmış eşsiz bir memleket sevdalısıdır. Milli mücadele ruhunun Anadolu’da dalga dalga yayılmasını sağlayan yazdığı şiirleri ve yaptığı vaazları bir milletin diriliş hikâyesinin sesi olmuştur.”

ZOLAN: ESERLERİ IŞIK TUTMAYA DEVAM EDECEK
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, yaşadığı dönemde ülkenin içinde bulunduğu durumu yüreğinde hisseden Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri, yazıları ve fikirleriyle Türk milletine moral, cesaret ve ümit verdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
“Kaleme aldığı İstiklal Marşımız ile milli mücadele ruhunu en iyi şekilde anlatan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, eserleri ile evrensel bir edebiyat insanı olmuştur. Üstat Mehmet Akif Ersoy, sadece bıraktığı eserlerle değil insani ve ahlaki yönüyle de bize ve bizden sonraki nesillere de ışık olmaya devam edecektir. Mehmet Akif Ersoy, bilginin, edebiyatın, milli ve İslami değerlerin en büyük savunucusu olmuştur. Bugün bile eserleri ile yolumuzu aydınlatan Mehmet Akif Ersoy, sadece Türk edebiyatının değil dünya edebiyatının kabul gördüğü bir şairdir.”

FİLİZ: İSTİKLAL MARŞI’NI YÜREĞİYLE YAZDI
AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz de, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı kalemiyle değil yüreğiyle yazdığını belirterek, şöyle devam etti:
“Aziz milletimizin destan yazdığı istiklal mücadelemizin muvaffakiyetinde şüphesiz cephedeki kahramanlarımız kadar, manevi önderlerimizin de büyük emeği vardır. Bu manevi önderlerin başında da İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy gelmektedir. Ersoy, vatan ve millet sevgisini, istiklal ve hürriyet mücadelesini Türkçe’nin eşsiz anlatımıyla yazdığı şiirleri ile toplumun her kesimine anlatmıştır. Mehmet Akif Ersoy, milli mücadele yıllarında yaptığı çalışmalarla bağımsızlık meşalesinin Anadolu’nun tamamına yayılmasına vesile olmuş, asla unutulmayacak bir şahsiyettir.”

SUBAŞIOĞLU: GÜÇLÜ BİR KALEMDİ
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da açıklamasında, “Büyük bir mücadele ile kazanmış olduğumuz İstiklal Savaşımızı, muhteşem mısralarıyla ebedileştiren fikir ve edebiyat adamı Mehmet Akif Ersoy, memleketimizin en güçlü kalemlerinden birisi olmuştur. Yurdumuzda yaşanan zor şartlar içerisinde umutsuzluğunu kaybetmeden, bu dönemde milli mücadele ruhunun canlanmasına ve yaşatılmasına ömrünü adamıştır. Her zaman duygu, düşünce ve eylemleriyle ön saflarda yer alan gerçek bir aydın olup, İstiklal mücadelesinin Anadolu’nun tamamına yayılması gerektiğine inanmış kişiliği, şiirleri ve etkili hitabeti ile çok büyük katkıda bulunmuştur” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı