REKLAMI GEÇ

Selçuk’tan Turan Özdemir anısına sergi

Selçuk’tan Turan Özdemir anısına sergi

Karikatürist Mehmet Selçuk, Turan Özdemir anısına karikatür, resim, fotoğraf ve grafik tasarım sergisi açıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2018 Perşembe, 13:46

Denizli Anadolu Lisesi resim öğretmeni, karikatürist Mehmet Selçuk, 15 Ocak’ta kalp krizi sonucu vefat eden; “Dondurmam Gaymak” filminin efsanevi oyuncusu Turan Özdemir anısına, Denizli Turan Bahadır Sanat Galerisi’nde sergi açıyor. 18 Mayıs Cuma günü saat 18.00’de açılacak sergide karikatür, resim, fotoğraf ve grafik tasarımlar yer alacak.

Sergi açılışına Selçuk’un yazar-şair dostlarından Cezmi Ersöz, fotoğraf sanatçısı Çerkes Karadağ, Dondurmam Gaymak filminin oyuncularından Komünist Mustafa lakaplı, gazeteci Nejat Altınsoy ve filmde bekçi rolüyle ünlenen Sadettin Ünsal onur konuğu olarak katılacak.

Turan Özdemir’in kendi sanat hayatına çok büyük katkıları olduğunu söyleyen Selçuk: ”Turan Abim hem hemşerim hem dostumdu. Lise yıllarında Yatağan’a geldiğinde ben ve şair dostum Erdem’i karşısına alıp sanat konuşurdu. Bugün biraz sanatla haşır neşirliğim varsa abimin emeği çok büyüktür. Denizli’ye tayinim çıktığında bugün çevremdeki dostlarımla tanışmama vesile olmuştur. Kendisine olan sevgi ve saygımı bir sergiyle göstermek istedim. Işıklar içinde uyusun güzel abim” dedi.

18-24 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak olan sergide Selçuk’un 60 çalışması yer alacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı