REKLAMI GEÇ

Bu kez neşter değil fırça tuttu

Bu kez neşter değil fırça tuttu

Denizli Özel Mediklinik Hastanesi’nde görevli beyin cerrahı 48 yaşındaki Yasin Levent Özçelik, tamamı kendisine ait 28 yağlıboya tablosuyla, çalıştığı sağlık kuruluşunda sergi açtı. Hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarını sanat sayesinde psikolojik olarak rahatlatarak zinde tutmayı amaçladıklarını dile getiren Özçelik, resim sanatıyla ilgilenmesinin mesleğinde olumlu etkiler otaya çıkardığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2016 Pazar, 16:30

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

Denizli Özel Mediklinik Hastanesi’nde Beyin Cerrahı Op. Dr. Yasin Levent Özçelik, yaklaşık 10 yıllık çalışmaları sonunda ortaya çıkan 28 yağlı boya eserini çalıştığı hastanede sergiyle beğeniye sundu. “Sağlıkta Sanat” adını verdiği sergide Özçelik’in yağlı boya tabloları, hastanenin duvarlarını süsledi.

Serginin açılışına Vali Ahmet Altıparmak, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Cengiz Yıldız, hastane personeli ve davetliler katıldı. Serginin açılış kurdelesini Vali Altıparmak kesti.

Doktorluğun yanında 12 yıldır resim yaptığını ve son 10 yılda ortaya çıkan eserlerinden değişik temalarda 28 yağlı boya çalışmasını hastanede sergiye açtıklarını söyleyen Op. Dr. Yasin Levent Özçelik, mesleğinin stresli bir iş olduğunu ifade ederek, “Hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarını, duvarlara asılan tablolarla psikolojik olarak rahatlatmak ve zinde tutmak istiyoruz. Amacımız hastalarımızın durumuna bir nebze olsun katkı sağlamak” dedi.

doktor_yasin_levent_ozcelik_resim_sergisi-icc

Doktorluk mesleğinin yanında resimle uğraşmasının işine olumlu yansıdığını ifade eden Özçelik, “Beyin cerrahı olarak el hassasiyetimiz çok yüksek olmalı, resim yaparken de fırçaya oldukça iyi hakim olmalısınız. Bu konuda bana oldukça yardımcı oluyor diyebilirim, çünkü pratik yapmamı sağlıyor. Resim yapmak meslekte de psikolojik yönde rahatlamamı sağlıyor ve yaptığım işe daha kolay konsantre olabiliyorum. Resim yapmanın veya sanatla uğraşmanın iş hayatına çok olumlu yansıdığını düşünüyorum” diye konuştu.

doktor_yasin_levent_ozcelik_resim_sergisi-ic

Açılışın ardından Vali Altıparmak, protokol üyeleri ve hastane yetkilileri resimleri inceledi. Serginin iki hafta boyunca açık kalacağı belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı