REKLAMI GEÇ

Kültür sanat yazarlarından Hakan Keysan’ın son kitabı yayınlandı

Kültür sanat yazarlarından Hakan Keysan’ın son kitabı yayınlandı

Hakan Keysan’ın Avrupa’ya düzenledikleri yaz gezisi hatıralarından oluşan kitap, Hatiboğlu-Selvi yayınlarından çıktı. Toplam 170 sayfalık yapıtın bazı bölüm metinleri 2017 yılındaki gezi döneminde Denizlihaber.com kültür sanat bölümünde yayınlanmıştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mart 2019 Çarşamba, 13:11

Edebi ve şiirsel metinleri yanı sıra farklı spor dallarına ait aktivite ve yazılarından tanıdığımız kültür sanat yazarımız Hakan Keysan’ın bu yayımlanan altıncı kitabı oldu.

170 sayfa ve 19 ayrı bölümden oluşan kitap, 2017 yılı yaz aylarında Avrupa’nın 16 ülke ve 22 şehri içeren çeşitli kentlerine ailesiyle birlikte yaptığı gezi notlarından oluşuyor. Kitap Denizli’den kara yolculuğu ile başlayıp 30 günün sonunda aynı karayolu ile Denizli’ye dönüşün anlatıldığı egzotik bir gezip-görme-gözleme dayalı öykülerden meydana geliyor.

Hiçbir ön hazırlık içermeyip tümüyle çadır kampları ve gündelik planlamayla gelişen yaz gezisi, tam anlamıyla bir çadır kampı maceralar dizisine dönüşüyor. 12 yaşında iki çocuk ve anne baba eşten oluşan 4 kişilik maceracı grup, 30 günlük zaman içinde 16 ülkede 22 ayrı şehri gezerek şiirsel bir yolculuk gerçekleştiriyor. Özellikle orta Avrupa’nın ikonolojik ve Batı Avrupa’nın merkez kentlerinde yapılan gezi gözlemleri, büyüleyici bir yolculuğun nasıl olması gerektiği konusunda meraklıları için örnek teşkil ediyor.

“Yol ve Ötesi” başlığı ile yayınlanan kitabın her bölümü ayrı bir macerayı anlatıyor. Gezi İpsala sınır kapısından sonra Yunanistan ve Sırbistan’la başlıyor ve Macaristan-Polonya-Almanya güzergahını takip ediyor. Merkez Avrupa’da ise Hollanda, Belçika, Fransa ve İsveçre’den geçerek Balkan ülkelerine doğru dönüş yolculuğuna geçiyor.


Paris’te, Şanzelize’de, Berlin’de Berlin duvarı, Viyana’da Mozart müzesi, Polonya’da Auschwitz-Birkenau Nazi toplama kampı gezinin önemli duraklarıydı.

Gezi edebiyatı açısından önemli bir metinsel anlatı özelliğine sahip olan “Yol ve Ötesi” eseri, şiirsel anlatım yapısıyla da dikkati çeken az sayıda örnekten biri.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı