REKLAMI GEÇ

Ömür Eke 20. kişisel sergisini açtı

Ömür Eke 20. kişisel sergisini açtı

Denizlili ressamlardan, üretken sanatçı Ömür Eke son sergisi ile sanatseverlerin karşısına çıktı. Resimlerinde kadın imgesi öne çıkan, kadının tarihi, kültürel ve sosyolojik varoluşuna çok yönlü yorumlar getiren tablolarıyla tanıdığımız sanatçının 20. kişisel sergisi, İstanbul Göztepe’de, Venüs Sanat Galerisi’nde 25 Ekim tarihine kadar açık kalacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2017 Salı, 10:54

Denizlihaber.com yazarlarından, kentte yetişen önemli kadın ressamlardan Ömür Eke, son sergisi ile yeniden sanatseverlerin karşısında. Önceki sergisini İzmir Urla’da Yorgo Seferis’te izlediğimiz sanatçı, bu kez resimlerini İstanbul’a taşıdı ve Göztepe Venüs Sanat Galerisi’nde 20. kişisel sergisinde görücüye çıkardı.

42 tablodan oluşan sergide, resimlerin tümü yağlıboya tekniği ile yapılmış. Muhtelif ebatlara sahip eserler, sergi boyunca satışa açık kalacak.

Ömür Eke eserlerinde kadın gerçekliğini sorgulayan, bu kimlikte sembolleşen rolleri çoğunlukla ironik biçimde tuvale aktaran bir sanatçı. Son sergisine konu ettiği imgeyle, antik mitolojinin tanrıça kadınlarına göndermelerde bulunuyor. Onların nesnel hayatla buluşan özelliklerini renk ve çizgiyle derinleştiriyor, sembolik niteliklerini anlatısal olmaktan çıkarıp tuvalde görselleştiriyor. Bunu yaparken modern kadını antik çağrışımların imbiğinden süzerek gündelik form içinde yeniliyor. Sokakta, kafede, yürüyen, yalnızlığını yaşayan, aşık, dans eden, öfkeli hallerini ikonoklast bir yaklaşımla yorumluyor.

Son sergisini açtığı Göztepe Venüs Sanat Galerisi’nde resimleriyle ilgili açıklama yapan Ömür Eke, “Kadın Ruhu” adı altında topladığı eserlerinde günümüz kadınlarının ruh hallerine evrensel bir bakış açısıyla yorum getirmeye çalıştığını söyledi. “Mitolojik tanrıçalardan esinlenerek Hera’nın anaçlığını, Venüs’ün güzelliğini, Salome’nin baştan çıkarıcılığını, Persofene’nin çocuksu masumluğunu günümüz yeryüzü tanrıçaları olan kadınlara yansıtıyorum” diyen sanatçı, kentli ve modern kadınının yalnızlığına da ayna tuttuğunu belirtti.

14 Ekim’de açılan, tamamı yağlı boya 42 eserden oluşan sergi, 25 Ekim’e kadar açık kalarak İstanbullu sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı