REKLAMI GEÇ

PAÜ’ye Demokrasi Şehidi Halisdemir’in büstü dikilecek

PAÜ’ye Demokrasi Şehidi Halisdemir’in büstü dikilecek

Pamukkale Üniversitesi’nden (PAÜ), 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Karargahını basan darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’in adını yaşatmak için bir adım daha. Bir süre önce PAÜ Senatosu kararıyla ismi spor merkezine verilen Demokrasi Şehidi’nin şimdi de büstü dikilecek. Halisdemir’in büstünü Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Öğretim Görevlisi ve heykeltıraş Barış Bozok yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Eylül 2016 Salı, 08:30

PAÜ Senatosu’nun aldığı kararda yazılı olan “Bu topraklar için toprağa düşmüş kahramanlarımızı, şehitlerimizi unutmamak ve onların hatıralarını, adlarını yaşatmak için” cümlesini hayata geçirmek için bir adım daha atıldı.

Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Karargahını basan darbecilerin başındaki generali vurarak 15 Temmuz darbe gecesinin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir’in bir büstü hazırlandı. Büst, 25 günlük çalışmayla PAÜ Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Öğretim Görevlisi ve heykeltıraş Barış Bozok tarafından yapıldı.

Polyester üzerine bronz eskitme olarak yapılan 70×80 boyutundaki şehit astsubayın büstü, kaidesi hazırlandıktan sonra Ömer Halisdemir Spor Merkezi’nin önüne konulacak. Bununla ilgili çalışmanın bir hafta içinde tamamlanması bekleniyor.

Bilindiği üzere, PAÜ Senatosu’nun aldığı kararla Hasan Kazdağlı Spor Merkezi’nin ismi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Spor Merkezi olarak değiştirilmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı