REKLAMI GEÇ

YAZ-AR-BİR Geleneksel 18. Denizli Şiir Günleri’ni yaptı

YAZ-AR-BİR Geleneksel 18. Denizli Şiir Günleri’ni yaptı

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği’nin 18. Geleneksel Denizli Şiir Günü yapıldı. “Şiirini al da gel” başlığı altında yapılan şiir gününün sonuncusuna Türk Ocakları Denizli Şubesi katkı sağladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2018 Pazar, 14:01

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) tarafında geleneksel hale getirilen “Denizli Şiir Günü” nün 18. si yapıldı. Şiir gününe katılan şairler, kendi şiirlerini okudu. YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu, etkinliğin devam etmesini üyelerinin özverisine bağladı.

Diğer taraftan araştırmacı yazar Mustafa Nadir Önay, şiir üzerine kısa bir konuşma yaptı. Denizli’de tespit edilen en eski ilk iki şiirden bahseden Önay, “ En eski şiirlerden ilki anonimdir, şairi belli değildir. Avşar Beyleri’dir. 1300 yıllara aittir. Dede Korkutvari Manasvari bir destan şiirdir, 8 kıtası eczacı Ekrem Baykara tarafından derlendi. İki dörtlüğü de bestelendi. İkincisi ise Hatipoğlu’dur. Hatipoğlu Necatibeyvari bir şairdir. Honazlı bir hemşerimizdir. O dönemde şairler farsça ve Arapça ağırlıklı yazarlardı ama Hatipoğlu ilk Türkçe söyleyen şiiri Türkçeleştirendir. Bu iki şiir en eski iki kaynaktır” bilgisini paylaştı.

Daha sonra “Şiirini Al da Gel” çağrısına uyan şairler, Hüsamettin Tat, Ali Tuluk, Melahat Kuzu, Mehmet Aslan, Musa Soyuçok, Mahmut Uludağ, Mehmet Dağal, Sadık Dağdeviren, Mustafa Demirci, Kadir Yatağan, Selamettin Arıkan, Yusuf Kabukçu, Ülkü Çetinkaya, İsmail Gökçe, Hasan Kallimci, Serdar Gedizlioğlu, Reyhan Pervanlar Karaalp, Mehmet Akdağoğlu ve Ahmet Çölgeçen kendi şiirlerini okudular.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı