REKLAMI GEÇ

Selçuk’a, sanata hizmet ödülü

Selçuk’a, sanata hizmet ödülü

Karikatürist-Grafik Sanatçısı-Denizli Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Mehmet Selçuk’a bir ödül de memleketi, Muğla’nın Yatağan İlçesi’nden geldi. Yatağan Belediye Başkanlığı ve Yatağan Belediye Meclisi, Mehmet Selçuk’a ‘Sanata Hizmet Ödülü’ verdi.

/ DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2010 Salı, 16:13

Yatağan Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Mehmet Selçuk, “Burada olmaktan gurur duyuyorum. İlkokul 5. sınıftan beri yürüttüğüm karikatür hayatımın 27. yılı içerisindeyim. Benim bu noktaya gelmemde annem ve babam başta olmak üzere, akrabalarım, mahalle arkadaşlarım ve Yatağanlıların emekleri büyüktür. Bugüne kadar birçok ödül aldım. Ama bu ödül benim için en değerlisidir. Çünkü bu ödülü bana memleketim verdi. Bu topraklar daha nice sanatçılar yetiştirecektir. Bu ödülün diğer sanatçı arkadaşlarıma da nasip olmasını diliyorum. Yatağan Belediye Başkanımıza ve Yatağan Belediye Meclis üyelerine, beni böyle bir ödüle layık gördükleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Mehmet Selçuk’a ödülünü takdim eden Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık , “Mehmet Selçuk, Yatağan’ın yetiştirdiği önemli sanatçılardan birisidir. İlçemizin çocuğu olarak nerede ödül alırsa alsın, biz de kendisini teşvik amaçlı olarak onurlandırmak istedik. Her zaman emeğiyle kazananların yanında olduk. Belediye olarak da prensibimiz, emeğin karşılığının en iyi şekilde verilmesidir. Belediye Meclisimizin almış olduğu bir kararla, ilçemizde üstün başarı elde eden kişilere ödül veriyoruz. Mehmet Selçuk bizim çocuğumuzdur. Yatağan olarak her zaman kendisine destek olacağımızı belirterek, küçük de olsa manevi değeri yüksek olan bu ödülü kendisine takdim ediyorum” dedi.

Karikatürist ve Grafik Sanatçısı Mehmet Selçuk’un babası Saffet Selçuk, “Bu ödül beni çok duygulandırdı. Oğlum, Yatağan halkı tarafından her zaman takdir edilmiştir. Oğlumla gurur duyuyorum” dedi.

Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Karikatürist ve Grafik Sanatçısı Mehmet Selçuk’un yakasına bir adet ‘sarı lira’ takarken, Yatağan Meslek Yüksekokulu’nda yapılan ve üzerinde Atatürk resmi olan bir de mermer plaket verdi. Mehmet Selçuk ise Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık’a Cumhuriyet Gazetesi’ne gönderdiği ve siyasi gündemi anlatan karikatürünü hediye etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı