REKLAMI GEÇ

Bu sergide engel yok

Bu sergide engel yok

Rehabilitasyon merkezi öğrencileri, kendi yaptıkları el emeği göz nuru çalışmaları ile sergi açtı. 200 öğrencinin sanat eseri çalışmaları Çatalçeşme Oda Tiyatrosu bahçesinde ‘Engelsiz Sergi’ adı altında beğeniye sunuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ekim 2018 Pazartesi, 14:57

Özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören özel öğrenciler, 3 ay boyunca üzerinde çalıştıkları el emeği göz nuru eserleri Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda sergiledi.

Oda tiyatrosunun bahçesinde, merkezde görevli eğitimcilerin girişimleriyle açılan sergide 200 öğrencinin atık malzemeleri değerlendirerek kendi elleriyle yaptığı resim, el işi ve sanat eseri çalışmalar davetliler tarafından beğeniyle gezildi.

Sergiye gelen misafirler için hazırlık yaparak bağımsız olarak faaliyet yürütmenin hazzını yaşayan özel öğrenciler, engelleri sanatla aşmanın mutluluğunu yaşadı.

Özel öğrencilerin kabiliyetlerini tespit edip onları geliştirmenin görevleri olduğunu ifade eden rehabilitasyon merkezinin koordinatörü Halil Köken, “Sergimiz engelli öğrencilerimiz tarafından icra edilen çalışmalar olup çocuklarımızın yeteneklerini, ilgilerini ve bu alanda neler yapabileceklerini göstermek adına son derece önemlidir. Merkezimizde down sendromu, rett sendromu, SP, bedensel, zihinsel engelli ve otizm hastası öğrencilerin topluma adaptasyonu başarıyla yürütülüyor. Bu sergi ile ayrıca toplum duyarlılığını artırmak amacıyla farkındalık yaratmayı hedefledik” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin el sanatları ve görsel sanatlar derslerinde yaptıkları eserlerin yer aldığı sergi izlenime açıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı