REKLAMI GEÇ

Bu serginin teması, barış ve özgürlük

Bu serginin teması, barış ve özgürlük

Karikatürist Ekrem Kılıç, barış ve özgürlük temalı eserlerini görücüye çıkarıyor. Sergi, 19 Ekim Cuma günü açılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2018 Perşembe, 15:49

Denizlili karikatürist Ekrem Kılıç, 19 Ekim Cuma günü saat 17.30’da sanatsevenler ile buluşuyor. Turan Bahadır Sergi Salonu’nda eserlerini beğeniye sunmaya hazırlanan Ekrem Kılıç, barış ve özgürlük temalı eserleriyle tanınıyor.

Sergiye ve eserlerine ilişkin bilgi veren Karikatürist Ekrem Kılıç, genelde barış ve özgürlük karikatürleri çizdiğini belirterek, “Barış, özgürlük, hak hukuk ve adalet mücadelesinde karınca kaderince, kayıtsız kalınmaması gerektiğine inandığım için beynimden ve elimden geldiğince çizgilerimle yer almak istiyorum. Yapabiliyorsam ne mutlu” dedi.


EKREM KILIÇ KİMDİR?
Ekrem Kılıç, 1955 yılında Denizli’de doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Denizli’de yaptı. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümü’nü bitirdi. 1979-1981 yıllarında Denizli İstatistik Müdürlüğü’nde çalıştı. 1984-1989 yılları arasında siyasi düşüncelerinden dolayı cezaevinde kaldı. 1990-1999 yılları arasında çeşitli firmalarda muhasebe yetkilisi olarak çalıştı. Kasım 1999 tarihinden itibaren mali müşavir olarak kendi bürosunu açarak serbest çalışmaktadır.

Karikatür çizmeye 1987 yılında amatörce başladı. Karikatürleri Gırgır, ABC, Yeni Demokrasi, Denizli Tükenmez, İzmir Gülen Karabağlar Mizah Dergisi, Homur mizah, Denizli Kambüs ve BirGün gazetesinde yayınlandı. 1990-2009 yılları arası, çalışma koşullarından dolayı karikatüre ara verdi. 2009 yılında tekrar karikatür çizmeye başladı. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Karikatürcüler Derneği’nin üyesi olarak amatör bir ruhla çizgilerine devam etmektedir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı