REKLAMI GEÇ

Soma trajedisini böyle çizdi

Soma trajedisini böyle çizdi

Denizlili Karikatür Sanatçısı Mehmet Selçuk, ülkeye yasa boğan Soma’daki trajediyle ilgili çizdiği iki karikatürü yayınladı. İşte binlerce kelimenin, sayfalarca yazının anlatamayacağı o duyguları yansıtan karikatürler…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2014 Cuma, 14:32

Sanatçılar, yaşanan toplumsal olaylara, şüphesiz en duyarlı
yaklaşanlardan. Her biri onları farklı kılan becerileriyle, duygularını hepimizden farklı şekilde dile getiriyor. İşte onlardan biri de, Denizli’nin ödüllü karikatüristi Mehmet Selçuk.

Denizli’ye alanında sayısız ödül kazandırmış usta kalem de Soma’da yaşanan acıya duyarsız kalmayan isimlerden biri oldu.

Soma’daki maden faciasının yası ülke sınırlarını aşarak dünyayı sardı. Denizlili Karikatür Sanatçısı ve Resim Öğretmeni Mehmet Selçuk da, Soma’dan dünyaya yayılan acıyı, çizdiği iki karikatürle anlattı.

Selçuk, sanatçı ve aydınların, yaşadıkları ülkede ve dünyada yaşanan sorunlara kayıtsız kalamayacağını belirterek, karikatürleri ile yaşanan trajediye dikkat çekmek istediğini dile getirdi.

Selçuk, “Soma’daki faciaya yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum” dedi.

ic

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı