REKLAMI GEÇ

Taş Heykel Kolonisi başlıyor

Taş Heykel Kolonisi başlıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından ortaklaşa düzenlenen 5. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi başlıyor. 11 Mayıs’ta başlayıp 11 Haziran’da tamamlanacak Türkiye ve Denizli’nin tek Taş Heykel Kolonisi’ne 10 ülkeden 10 sanatçı katılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2015 Cuma, 12:35

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından ortaklaşa düzenlenen ve bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek Uluslararası Taş Heykel Kolonisi 11 Mayıs – 11 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Türkiye, Peru, Yeni Zelenda, Polonya, Tayvan, Kosta Rika, Gürcistan, Rusya, Romanya ve Ukrayna olmak üzere 10 ülkeden 10 sanatçının katılacağı 5. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi bir ay boyunca sürecek. 2011 yılından başlayarak her yıl düzenlenen Taş Heykel Kolonisi’nde bugüne kadar 13’ü Türk, 23’ü ise yabancı toplam 36 sanatçının 36 heykel yaptığı ifade edildi. Geçen yıldan başlayarak Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği, Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’nin Türkiye ve Denizli’nin tek “Taş Heykel Kolonisi” olduğu belirtildi. 11 Mayıs’ta Korucuk Mahallesi’ndeki Kömürcüoğlu Mermer’de başlayacak Taş Heykel Kolonisi’nde sanatçıların 1 ay boyunca çalışacağı, bu süre zarfından sanatseverlerin ve isteyen herkesin bu alana giderek çalışmaları yakından izleyebileceği belirtildi.

DENİZLİ’DE HEYKELTRAŞLIK ANTİK ÇAĞDAN BERİ YAPILIYOR
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kömürcüoğlu Mermer ile birlikte düzenledikleri Uluslararası Taş Heykel Kolonisi için bu yıl 43 ülkeden 157 sanatçının 195 proje ile başvuruda bulunduğunu söyledi. Koloniye katılım için geçen yıl 37 ülkeden 133 sanatçının müracaat ettiğini hatırlatan Başkan Zolan, gerek sanatçı gerekse sanatseverlerin Taş Heykel Kolonisi’ne her geçen yıl ilgisinin arttığını söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sanata ve sanatçıya sahip çıkmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Zolan, “19 antik kentimizde gün yüzüne çıkarılan heykeller bu sanatın antik çağdan beri burada yapıldığının göstergesidir” diye konuştu. Denizli’nin hem ekonomisine, hem de kültür ve sanat hayatına büyük katkı sağlayan mermer ve travertenleriyle de tanıtılması gerektiğini belirten Başkan Zolan, “Başta Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu olmak üzere Taş Heykel Kolonisi’ne emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı