REKLAMI GEÇ

Ünlü ressamların tablolarını kumaşa basıyorlar

Ünlü ressamların tablolarını kumaşa basıyorlar

Denizlili tekstilci Hasan Kasapoğlu, sanata olan tutkusunu bu alana sağladığı maddi katkıların yanı sıra ünlü ressamların hayranlıkla izlenen tablolarını da kumaşa basarak sürdürüyor.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2014 Pazar, 11:31

Birçoğumuz müzelerde, müzayedelerdeki satış haberlerinde gördüğümüzde tablolara beğeniyle bakar, her bir 100 binler ve milyonlar liralarla ifade edilen bu sanat eserleri için “bir tanesi de bizim duvarlarımızı süslese” diye iç geçiririz.

Ama bazen onlar elimizi uzatsak değecek kadar da yakınımız da durur. Nasıl mı? İşte örneği. Aslı Tekstil, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde ünlü ressamların tablolarını kumaşa basarak, beğeniye sunuyor.

“DOSTLARLA PAYLAŞIYORUZ”

Aslı Tekstil Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kasapoğlu, yaptıkları çalışmayı sanata duyduğu ilgiyi ifade etmenin bir parçası olarak gördüğünü söyledi. Kasapoğlu, “Kendi yaptığımız işte de sanatı öne çıkarmaya gayret ediyoruz. Ünlü ressamların tablolarını kumaşa basıp, dostlarımızla paylaşıyoruz. Bu tür kültür hareketlerinin içinde hep olacağız” dedi.

Ünlü ressamların tablolarını kumaşa basacak teknik imkanları oluştururken sanata ve bu yolla yaratılan değerlere katkı koymayı amaçladıklarını belirten Kasapoğlu, tiyatroyu anlatan baskılar ve Osman Hamdi Bey’in çok bilinen “Kaplumbağa Terbiyecisi” isimli tablosunun bu örneklerden birkaçı olduğunu ifade etti.

KÜLTÜR MERKEZİ YAPTIRMIŞTI

İşadamı Hasan Kasapoğlu, Denizli’de kültür ve sanata sağladığı desteklerle dikkati çekiyor. Pamukkale Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’ni 1 milyon dolara yaptıran işadamı, 125 bin avroya da Almanya’da özel siparişle “Steinway” marka kuyruklu piyano yaptırmıştı. Bu piyanodan Türkiye’de 10 tane bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı