REKLAMI GEÇ

Usta ressam Cevdet Şemsioğlu’nun büyüleyen eserleri sergilendi

Usta ressam Cevdet Şemsioğlu’nun büyüleyen eserleri sergilendi

Usta Ressam Ahmet Cevdet Şemsioğlu’nun eserlerinden oluşan sergi, sanatsever ile buluştu. Şemsioğlu’nun Denizli protokolünü kaleme alarak oluşturduğu karikatür portreler ise sergiye damgasını vurdu.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 31 Mart 2018 Cumartesi, 11:26

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Nihat Kömürcüoğlu Kültür ve Sanat Turizm Vakfı’nın (NKV) destekleri ile Usta Ressam Ahmet Cevdet Şemsioğlu’nun resimleri, Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nunda sanatseverler ile buluştu.

Serginin açılış törenine Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Denizli Belediyesi Eski Başkanı Ziya Tıkıroğlu ve sanatseverler katıldı.

Sanatçının resimlerinin yanı sıra karikatür ve emprisyonist tarzda oluşturduğu tasarımlar, Ressam Ahmet Cevdet Şemsioğlu’nun oğlu Haluk Şemsioğlu tarafından düzenlendi.

Katılımdan memnun kaldığını dile getiren Haluk Şemsioğlu, “Babamı Denizli tanımıyordu. Kendisi ressam olan yeğeni ile birlikte Mersin’de sergi açıyordu. Denizli’de de açalım dedik. Karakalem, eskiz, yağlıboya çalışmaları var, diğer sergilerde böyle bir şey olmuyor. O zaman öyleydi tabi, ekonomik sebeplerden belki, ebatlar da küçük olurdu. Mühim olan değişik tatlar sunmaktı” diye konuştu.

Sergide emeği geçen NKV Başkanı Nihat Kömürcüoğlu ise serginin açılışına duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bana ‘elimizde böyle resimler var ne yapalım’ dediklerinde, getirin önce bir sergileyelim dedim. Sergimizde yer alan resimlerin kopyalarını satabilirsek satalım, buradan gelecek geliri de Mehmetçik Vakfı’na bağışlayalım istedim. Sevgili Hüdaverdi Otaklı Beyefendi ile bu durumu istişare ettim, Belediye ile beraber bu sergiyi yapmak için karar verildi ve sergimiz açılmış oldu. Katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Ressam Ahmet Cevdet Şemsioğlu’nun bir dönem belediyede çalıştığının altını çizerek, “Denizli’nin yetiştirdiği en önemli değerlerdendir. Bütün bu eserleri de kitaplaştırarak bir döneme ışık tutmuştur. Oğlu Haluk Bey’e bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

150 eserin bulunduğu sergi, Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda bir hafta sergilenecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı