REKLAMI GEÇ

Vali’den yıldönümü değil etkinlik düzeltmesi

Vali’den yıldönümü değil etkinlik düzeltmesi

Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, Turizm Haftası dolayısıyla Vali Şükrü Kocatepe’yi ziyaret etti. Ziyarette, “Turizm Haftası’nın yıldönümünü kutluyoruz” diyen Müdür Korkmaz’a Vali Kocatepe’den, “Yıldönümü kutlamıyoruz, etkinliklerle haftayı kutluyoruz” uyarısı geldi. Korkmaz, Vali’nin ikazı ile konuşmasına yeniden başlayarak, Turizm Haftası’ndan “Etkinlik” olarak söz etti.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2015 Çarşamba, 11:29

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ile Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği üyeleri, 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla Vali Şükrü Kocatepe’yi makamında ziyaret etti. 

Ziyarette hafta etkinlikleri hakkında bilgi vermek için söz alan Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, “15-22 Nisan Turizm Haftası’nın yıldönümünü kutluyoruz” diyerek söze girince, Vali Kocatepe’den müdahale geldi. Kocatepe, “ ‘Yıldönümü kutlamıyoruz, etkinliklerle Turizm Haftası’nı kutluyoruz’ diyerek Korkmaz’ı düzeltti.

Korkmaz, Vali’nin uyarısı üzerine konuşmasına tekrar başladı ve etkinlikler hakkında bilgi verdi. Pamukkale’nin Türkiye’de bulunan 188 ören yeri arasında en fazla turist kabul eden ve ağırlayan ören yeri olduğunu belirten Korkmaz, “Ülkemiz turizmine baktığımızda Dünya ülkeleri arasında 6. sıradan 5. sıraya doğru yükseldiğini görüyoruz. Avrupa ülkeleri arasında da 4. sıradayız. İlimiz turizmine baktığımızda 2002 ile 2014 yılları arasında Pamukkale’ye gelen turist sayısının yüzde 63 artış ile 1 milyon 875 bin rakamına ulaştığını görüyoruz. Bu da ülkemiz turizmi açısından önemli bir gelişmedir. Ancak tek gecelik konaklama sorunu var. Bu sıkıntının aşılması ile ilgili bakanlığımız, valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve 19 belediye ile birlikte ilimiz turizminin çeşitlendirilmesi için alt yapı çalışmaları hızla devam ediyor” dedi.

Yorumlar

Osman Paktürkel   -  Bağlantı 15 Nisan 2015, 12:14

Sayın Valim, kurulan cümlelere gösterdiğiniz özeni birde Sarayköy gibi termal turizm bölgelerinin yok edilmemesine göstermenizi rica ediyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı