REKLAMI GEÇ

Yahya Kemal şiirlerle anıldı

Yahya Kemal şiirlerle anıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu, Yahya Kemal’i şiirlerle andı. Gecede Yahya Kemal’in hayatı anıları ve şiirleri okundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2015 Perşembe, 11:20

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda “Şiirlerle Yahya Kemal” etkinliği düzenledi. Türk edebiyatına yön veren Yahya Kemal Beyatlı’nın 131’inci yaş günü nedeniyle düzenlenen geceye, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukcu, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu olarak Yahya Kemal Beyatlı’yı doğumunun 131’inci yılında “Şiirlerle Yahya Kemal” programı ile andıklarını ifade eden Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Kabukçu, “Şairlerimize sahip çıkmaya ve onları yaşatmaya devam ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde bizlere destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ediyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYOR
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı ise, ünlü yazar ve şair Yahya Kemal Beyatlı’nın Türk edebiyatının en büyük üstatlarından olduğunu ifade etti.

Otaklı, “Yahya Kemal, yayınlanan makaleleri ile de milli akıma sahip çıkmış ve desteklemiştir. Geçmiş değerlere bağlı kendine has bir üslup oluşturan şairimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı