REKLAMI GEÇ

ZENGİN DENİZLİ SANAT FAKİRİ

ZENGİN DENİZLİ SANAT FAKİRİ

Halikarnas Kültür Sohbetlerine konuk olan Karikatürcü, Ressam, Resim Öğretmeni Mehmet Selçuk, Denizli, parkları, köprüleri ve tarihi kentler olarak zengin bir kent görünse da aslında sanattan yoksun bir şehir olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Haziran 2015 Cumartesi, 12:21

Her hafta Yusuf Urem’in sunduğu Halikarnas Kültür Sohbetlerinin bu haftaki konuğu Karikatürcü, Ressam, Resim Öğretmeni Mehmet Selçuk idi. Selçuk, Denizli’deki sanatı ve öğrenciler üzerinde sanatın oluşturabileceği etkileri anlattı.  

Meslek seçiminde erken düşünmek gerektiğini belirten Selçuk, “Ben bu mesleği ilkokulun sonunda seçtim. O kadar erken seçmem belki beni bu kadar başarılı yaptı. Bazı öğrenciler lise sona gelmiş daha bilmiyorlar hangi mesleği seçmeleri gerektiğini. Bazı şeyleri önceden belirlemek gerekir. Ancak benim yeteneğim var deyip de kendini geliştirmezsen, büyüyemezsin de başarılı olamazsın da” dedi.

“SANAT İNSANLARI TÖRPÜLER”
Sanatla uğraşan kişinin düşünen ve soru soran bir birey haline geleceğini vurgulayan Selçuk, “Eğitimde sanat eğitimi yok. Resim ve müzik derslerine çok önem verilmiyor. Haftada bir saat resim, müzik,  sanat dersi veremezsiniz. Sanatın olmadığı bir ülkede tırnak içinde maganda dediğimiz gençler yetişiyor. Sanat insanların kötü taraflarını törpüleyen bir daldır. Sanat dersleri, 2-3 saate çıkarılsa öğrencilerimizle daha iyi, samimi olacağımızı düşünüyorum. Saçma sapan sistemlerle öğrencilerimizin aklı bunalıyor ve çocuklarda saçma sapan davranışlarla karşılaşıyoruz” dedi

DENİZLİ SANATA UZAK!
Denizli’nin parkları, tünelleri ve Pamukkale’si ile havalı bir şehir görüntüsü altında sanattan yoksun bir yapı olduğunu kaydeden Selçuk, “ Denizli’nin sanata karşı sorunsalları var. Bir tane sergi salonumuz var. Çağdaş sanatlar müzesi olarak Denizli’yi temsil eden bir Pamukkale’de müzemiz var. Yoksa öyle derli toplu bir müzemiz yok. Lüks siteler yapmaktan bu tür şeyler aklımıza gelmiyor. Ama bilmiyorlar ki bir ülkenin gelişmişliği, çağdaşlığı kendi kültürüne sahip çıkmakla olur. 4-5 ören yeriniz var. Oradan çıkan eserleri sergileyecek müzeniz yok.  Denizli, dışarıdan gelenler açısından çok gelişmiş bir kent gibi görünse de sanat anlamında geri kalmış bir şehir olduğu kesin” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı