REKLAMI GEÇ

24’ÜNCÜ BLUES FESTİVALİ DENİZLİ’DEN BAŞLADI

24’ÜNCÜ BLUES FESTİVALİ DENİZLİ’DEN BAŞLADI

Denizli’de, Anadolu’nun dört bir yanına 23 yıldır Blues müziği götüren Türkiye’nin ilk ve tek Blues festivali ‘Efes Pilsen Blues Festival’, bu yıl, yeni alkol yasası nedeniyle ‘Blues Festival’ adıyla düzenlendi.

/ DENİZLİHABER / 2 Kasım 2013 Cumartesi, 17:03

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)
Festival Blues coşkusu 24’üncü kez, Denizli’de başladı. Denizli’de, Anadolu’nun dört bir yanına 23 yıldır Blues müziği götüren Türkiye’nin ilk ve tek Blues festivali ‘Efes Pilsen Blues Festival’, bu yıl, yeni alkol yasası nedeniyle ‘Blues Festival’ adıyla düzenlendi.
denizli-blues-festivali-ic-2

Anemon Otel’de açılışı yapılan festivalin, önümüzdeki 26 Kasım gününe kadar sırasıyla Antalya, Konya, Kayseri, Mersin, Adana, Hatay, KKTC, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Samsun, Eskişehir, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Edirne olmak üzere 17 ilde yapılacağı bildirildi. Dünya çapında ünlü ve ödüllü Blues sanatçılarını Türkiye’de ağırlayan Blues Festival, bu yıl da sevenlerine, unutulmaz bir müzik deneyimi yaşatacak.

Festivalle ilgili açıklama yapan Pozitif Live Genel Müdür Yardımcısı Orçun Ejder, “23 yıl boyunca aralıksız olarak Efes Pilsen’in katkıları ile gerçekleştirdiğimiz Türkiye’nin en uzun soluklu ve Anadolu’da bu kadar çok şehre giden tek festivali olan ‘Efes Pilsen Blues Festival’, ülkemizde müzik kültürüne ve sosyal yaşama çok şey kattı.
denizli-blues-festivali-ic
Biz de Pozitif Live olarak bu mirasın devam ettirilmesi gerektiğini, bunun müzikten sinemaya, tiyatrodan sosyal yaşama bu kadar önemli katkıları olmuş ‘Efes Pilsen’ markasına ve tüm sanatseverlere borcumuz olduğunu düşünüyoruz” dedi.

FESTİVALDE ÖNE ÇIKANLAR
Festival, dünyada önemli ve ödüllü Blues sanatçıları ve gruplarını, Türkiye’deki müzikseverlerle buluşturacak. Blues Festival 24’ün konuklarından ‘Jimmy Burns Band’, R&B ve soul müzik türlerini Delta kökleriyle birleştirerek çağdaş Blues müziğinde kendine has benzersiz bir ses yaratmış olan pek çok ödül sahibi gitarist, vokal ve söz yazarı Jimmy Burns ile gitarist David Antonio Herrero, bas gitarist Ari David Seder ve davulcu Andrew Terrill Thomas’tan oluşuyor.
denizli-blues-festivali-ic-1

Chicago Blues, Gospel ve Boogie Jazz tarzlarının önde gelen vokalisti, başarılı müzisyen, söz yazarı, oyuncu ve öğretmen ‘Katherine Davis’ ve ‘Between A Rock And A Hard Place’ albümü ile 2010 Yılın Albümü ödülü de dahil olmak üzere dört Blues müzik ödülünün sahibi olan 43 kez bu ödüllere aday gösterilen; çağımızın en ünlü Blues sanatçılarından biri ‘Joe Louis Walker’ beş kişilik grubu ile Blues Festival 24’ün konukları arasında oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı