REKLAMI GEÇ

DEKEV konserine yoğun ilgi

DEKEV konserine yoğun ilgi

O gün kimimiz Belediye etkinliğine gitmeyi tercih ederken, yerini ayırtıp biletini alanlar Hasan Kasapoğlu’nun yolunu tuttu. Mütevazi, hoş bir konser oldu. İzdihama yol açmadı ama bir tek koltuk dahi boş kalmadı. Organizasyonu DEKEV yaptı. Grup daha önce Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde DESAV etkinliği için gelecekti, DESAV’ın ömrü yetmedi, kapandı. Konser de böylece Dünya Anneler Günü haftasında DEKEV’e nasip oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2016 Cuma, 12:43

Son hafta içinde PAÜ Hasan Kasapoğlu Konser Salonu güzel bir konsere ev sahipliği yaptı. Nemeth Quartet adıyla bir araya gelen dört müzisyen kadın, haftalardır beklenen konserini nihayet gerçekleştirdi. Biletler günler öncesinden bitti.

Konser klasik müzik tutkunları için ‘damak tadında’ parçalarla sürdü. Hendel ve Piazzola’nın mevsimleri, özellikle ilkbahar süiti dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.dekev-konser-1Konserin genel koordinasyonunu Denizlihaber kültür sanat yazarlarından diş hekimi Çağrı Öncel yaptı. Başarıyla gerçekleşen konserin bundan sonra başka konser etkinlikleri ile devam etmesi bekleniyor.
Konu ile ilgili olarak kendisine telefonla ulaştığımız Çağrı Öncel, “Nemeth Quartet daha önce dünya kadınlar gününde DESAV etkinliği için gelecekti, bütün organizasyonu tamamlamıştık ama sonra DESAV kapandı biliyorsunuz. Ardından DEKEV yönetimi beni aradı, “kültür sanat etkinlikleri yapmak istiyoruz, sen de bize katılır mısın” diye. Ben de memnuniyetle katildim. Şimdi DESAV’da yapamadıklarımızı burada yapmayı planlıyoruz” diyerek konser öncesi gelişmeleri özetledi.

Başkemancı olarak Prof. Gülen Ege Serter’in sahne aldığı Nemeth Quartet elemanlarından, Prof. Gülen Ege Serter, Şeniz Serter Aybulus ve Elena Nayman-Ünaldı Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı mezunu. Mutlu Varlık Kocaili ise Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarından mezun olmuş. İlk iki sanatçı Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda, Elena Nayman-Ünaldı ve Mutlu Varlık Kocaili Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı öğretim görevlisi olarak çalışıyorlar.

Sanatçılar kurdukları gruba genç yaşta ölen müzik hocalarının anısını yaşatmak için Nemeth Quartet adını vermişler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı