REKLAMI GEÇ

Denizli 2. Ege Aşıklar Bayramı başlıyor

Denizli 2. Ege Aşıklar Bayramı başlıyor

Denizli Belediyesi, aşıklar geleneğinin yaygınlaşması için bu yıl. 2. düzenleyeceği Denizli 2. Ege Aşıklar Bayramı 21 halk ozanının katılımıyla bugün başlıyor.

/ DENİZLİHABER / 2 Nisan 2012 Pazartesi, 12:23

Denizli Belediyesi tarafından bu yıl 2.si 02-03 Nisan tarihlerinde düzenlenecek. Aşıklar Bayramında, yurdun değişik yörelerinden ve Azerbaycan’dan 21 halk ozanı bir araya gelecek. Türklerin tarih sahnesine çıkışından beri var olan, Türkün öz kültürü ‘Aşıklık Geleneği’nin yöremizde gelişmesi, yaygınlaşması için düzenlenen Denizli 2.Ege Aşıklar Bayramı ilk gün PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde, son gün ise Çatalçeşme Oda tiyatrosu’nda yapılacak.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli 2. Ege Aşıklar Bayramı’nın geçen yıl ilk kez düzenlendiğini ve büyük ilgi gördüğünü anımsattı. Kopuz, Saz, Bağlama tellerinin Türkçe’nin özünü yansıttığını dile getiren Başkan Zolan, ‘Aşıklar Bayramı, her yıl geleneksel olarak gerçekleşecek. Etkinlik, halk sanatının, edebiyatının ve folklorunun en temel dinamiklerinden olan aşıklık geleneğinin yaşatılması açısından son derece önemli. Bu geleneğin gelecek kuşaklara aktarılması ve milli kültürün kalıcılığı açısından büyük önem arz ediyor. Aşıklar Bayramı’na Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve Azerbaycan’dan 21 halk aşığı katılacak. Herkesi Denizli 2. Ege Aşıklar Bayramı’na davet ediyoruz’ dedi. 2 Nisan Pazartesi saat: 20:00’da  PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde başlayacak olan Denizli 2. Ege Aşıklar Bayramı 03 Nisan Salı günü saat: 20:00’da Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda devam edecek. Bu arada etkinlikler ücretsiz olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı