REKLAMI GEÇ

Denizli Musiki Derneği’nden muhteşem konser

Denizli Musiki Derneği’nden muhteşem konser

Denizlili amatör Klasik Türk Müziği sanatçılarının köklü derneklerinden Denizli Musiki Derneği, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde verdiği konserde dinleyicileri ile buluştu. 22 yıldır dinletilerini sürdüren Dernek sanatçılarının sezona nokta koydukları konserin konuk solisti, TRT İzmir Radyosu ses sanatçısı Mehmet Şafak oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mart 2018 Pazartesi, 16:21

Denizli Musiki Derneği sanatçılarının koro, solist ve saz heyeti olarak sahne aldıkları konser iki bölüm olarak gerçekleşti. Saz heyetine TRT İzmir Radyosundan bir Kanun, bir Klarnet, bir Keman ve bir ritim sanatçısı konuk oldu.

Saz heyeti toplam dört Ud, iki Kanun, iki Klarnet, bir Keman ve üç ritim sazından oluşan bir ses zenginliği sergiledi.

Denizlihaber.com kültür sanat yazarlarından Aylin Müftüler’in saz heyetinde Ud sanatçısı olarak yer aldığı konser, yine Müftüler’in sahne alıp kendi şiirini seslendirmesiyle başladı.

Denizli Hakkı Dereköylü Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmenlerinden Şef Özkan Akgül’ün yönetiminde başlayan konserin ilk bölümü Klasik Türk Müziği besteci ve icracısı Yıldırım Gürses şarkılarına ayrıldı.

Çok sayıda Gürses eserinin seslendirdiği ilk bölüm, yine Sanatçının popüler eserlerinden “Affetmem Asla Seni” şarkısıyla son buldu.


Konserin ikinci bölümüne ise TRT İzmir Radyosu Ses Sanatçısı Mehmet Şafak konuk olarak sahne aldı. Sanatçı Klasik Türk Müziğinin farklı bestecilerinin eserlerinden oluşturduğu canlı bir repertuvarla yaklaşık bir saat sahnede kaldı. Şarkılara sık sık seyirci korosu eşlik etti.

Denizli Musiki Derneğinin sezona nokta koyduğu konseri iki saati aşkın devam etti. Coşkulu ve kalabalık bir müziksever kitlesinin PAÜ Kongre Merkezi koltuklarını doldurduğu görüldü.

Amatör koro ruhunu tüm zorluklara rağmen layıkıyla yaşatmaya devam eden Dernek, sezon kapanışını yaptığı Bahar Konseri ile akıllarda kalmayı başardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı