REKLAMI GEÇ

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası geçti

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası geçti

Denizli AB Bilgi Merkezi, Denizli Valiliği işbirliğiyle Denizli’ye gelen Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde Denizlili sanatseverlerle buluştu.

/ DENİZLİHABER / 11 Eylül 2012 Salı, 14:38

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci’nin daveti ile Denizli ilini turne programına alan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde Denizlili sanatseverlerle buluştu. Konsere Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve davetliler katıldı.

Klasik müzik çalışmalarını ilgilileri ile buluşturan orkestra, şef Cem Mansur yönetiminde muhteşem bir performans sergiledi. Konserde Cemal Reşit Rey, Rahmaninof, Bela Bartok, Maurice Ravel ve Strauss’tan eserler sunuldu. Denizlili sanatseverlerle buluşturulan orkestra, yoğun ilgiyle ayakta
dakikalarca alkışlandı.

TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI
Sabancı Vakfı katkılarıyla, Toplum Gönüllüleri Vakfı bünyesinde, Cem Mansur liderliğinde, hem bir eğitim aracı hem de bir sosyal bilinçlendirme ve ülke tanıtımı projesi olarak kent kent gezen Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Türkiye’nin bütün konservatuarlarından sınavla seçilmiş 100 genç müzisyen öğrenciden oluşuyor.

Bugüne kadar, yurtiçi ve yurtdışı konserlerini 5 bini aşkın kişinin izlediği orkestra, ilk konserini verdiği Aya İrini’ye, tarihinin en kalabalık konserlerinden birini yaşattı. Orkestra’nın geçtiğimiz yıl “Festival of the Nations” kapsamında Münih’te verdiği konser, dünyanın sayılı klasik müzik radyolarından Bayerischer Rundfunk (Bavyera Radyosu) tarafından kaydedilen festivalin tek konseri oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı