REKLAMI GEÇ

Ege’li Aşıklar atıştı

Ege’li Aşıklar atıştı

Denizli Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen ve 2 gün süren Denizli 21. Ege Aşıklar Bayramı, muhteşem final programıyla sona erdi.

/ DENİZLİHABER / 4 Nisan 2012 Çarşamba, 15:04

Denizli Belediyesi, Aşıklar Bayramı’yla Türkiye’nin birçok yerinden 21, Azerbaycan’dan da 1 aşığı bir araya getirdi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’ndaki final gecesine, türküye gönül vermiş birçok türkü dostu izleyen katıldı. Denizli Belediye Başkanı Yardımcısı Şamil Çınar, eşi Zeliyha Çınar ile Denizli Belediyesi eski başkanlarından Ali Aygören  aşıkları dinlemek için salondaki yerini aldı. Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir Sami Özsoy’un onur konuğu olarak katıldığı gecede, Bursa’dan  Temel Turabi (Temel Şahin), Kocaeli’nden Taner Öztürkoğlu, Ankara’dan, Yakup Temeli (Temel), Yozgat’tan Derdiyar (Murat Tanrıverdi), Adana’dan Feymani (Osman Taşkaya), Sivas’tan Cefakâr (Recep Ateş), Osmaniye’den Abdullah Gizlice, İstanbul’dan Ahmet Poyrazoğlu, Manisa’dan Osman Feryadi (Erten), İzmir’den Ali Rıza Ezgi, Erzurum’dan Sıtkı Eminoğlu (Emen), Kocaeli’nden Erol Ergani, Antalya’dan Selahattin Kazanoğlu (Kazan), Aydın’dan Muhsin Yaralı (Özen), Ankara’dan Ayten Gülçınar, Konya’dan, Yağız Ozan Arif İnan Yıldırım), İstanbul’dan Orhan Üstündağ, Denizli’den Denizli’den Ozan Nihat ile Azerbaycan’dan Sevil Hıdırova da sazlarıyla katıldı.

Denizlili Aşık Nihat Sönmez (Ozan Nihat) de, aşıklara ev sahipliği yaptı. Ozan Nihat, tüm aşıklara ve türkü dostlarını sazıyla sözüyle selamlayarak hoş geldiniz dedi. Aşıklar, sazlarıyla birer türkü söyleyerek geceye renk kattı. Bu arada aşıkların sazlarıyla atışmaları ise izleyenlerden tam not aldı. Yrd. Doç. Dr. Bekir Sami Özsoy da Çanakkale Şehitleri için yazılmış şiiri okudu. Şiir izleyenlerden büyük alkış topladı. Ardından aşıklar sazıyla sözüyle atışmaya devam etti. Aşıklar arasında leb deymez (ağızlarına küçük çubuk yerleştirerek) söyledikleri türküler ise izleyenlerden büyük beğeni aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı