REKLAMI GEÇ

Fuat Saka, Denizlililer’i coşturdu

Fuat Saka, Denizlililer’i coşturdu

Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (DEKAD) kuruluşunun 5. yıldönümü dolayısıyla Denizli’de bir konser veren Fuat Saka, Denizli’de Karadeniz rüzgarları estirdi.

/ DENİZLİHABER / 2 Haziran 2008 Pazartesi, 00:00

Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (DEKAD) kuruluşunun 5. yıldönümü nedeni ile Açık Hava Tiyatrosu’nda, Fuat Saka bir konser verdi. Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği konseri Karadenizlilerle birlikte Malatya Valisi İbrahim Daşöz, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan da izledi.

DEKAD folklor ekibinin yöresel ‘Akçaabat Oyunları’nı sergilemesi ile başlayan konserde sahne alan Trabzonlu Sanatçı Fuat Saka, ‘Aman Of’, ‘Ana Ağıtı’, ‘Ayrılık Türküsü’, ‘Hekimoğlu’, ‘Bize Dair’, ‘Dere Boyu’, ‘Dirvana’, ‘Drama Köprüsü’, ‘Fındık Dalları’, ‘Gökteki Yıldız’, ‘Hudey’, ‘Cilvenoy Nanaynoy’ ‘Ötme Bülbül’, ‘Nesimi Söyleyim’ ve ‘Torul Sallaması’ parçalarını seslendirdi. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Saka, Denizli’de yaşayan Karadenizlililer’i coşturdu.

Denizlili Karadenizliler de, ünlü sanatçının resimlerini, cep telefonları ile çekti, seslendirdiği parçalarına eşlik ederek zaman zaman horon tepti. DEKAD Başkanı İbrahim Uzunoğlu, 5 yıl önce kurulan derneğin 300 üyesinin bulunduğunu söyledi. Başkan Uzunoğlu, “Dernek olarak üyelerimizle birlikte etkinlikler düzenliyoruz. Çamlık’ta Ocak ayında Hamsi Şöleni düzenlemiştik. Üyelerimizin ilgisi çok yüksek olmuştu. Yine kuruluş yıldönümümüz nedeni ile güzel bir etkinlik yapmak için karar aldık. Trabzonlu ünlü sanatçımız Fuat Saka, bizleri kırmayarak sahne aldı. Yöremize ait ve diğer yörelere ait sevilen eserleri seslendiren Saka, bizleri doğduğumuz topraklara geri götürdü” dedi. Konser sonrasında Saka’ya, DEKAD Yönetim Kurulu Üyesi Gül Güner, tarafından çiçek verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı