REKLAMI GEÇ

Gramafon Denizli’de yeniden doğdu

Gramafon Denizli’de yeniden doğdu

Denizli’de 80 yıl önce önde gelen varlıklı ailelerin evlerinde bulunan gramafonlara, teknolojiye ayak uydurularak orijinali gibi yapılınca ilgi arttı.

/ DENİZLİHABER / 10 Nisan 2012 Salı, 16:24

Unutulmaya yüz tutmuş eserler, yeni gramafonlarla tekrar hayat buldu. Hediyelik eşya satan Canpolat Nostalji Dünyası’nın vitrinini süsleyen taş plakların vaz geçilmezi olan gramafonlara Denizli’de ilgi artmaya başladı.

Sivas’ta yaptığı hediyelik eşya satışını Denizli’de sürdüren işyeri sahibi Ertan Canpolat, “Tarihi görünümlü gramafonlar, teknolojiyle buluştu. Nostaljik müzikseverler ve antika eşya tutkunları gramafonlara yoğun ilgi gösteriyor. Üniversiteli gençler de ilginç buldukları için almak istiyor” dedi.

İşyerinde bulunan ürünleri Endonezya, İran, Suriye ve Orta Asya ülkelerinden getirttiğini belirten Canpolat, kısa süre önce açtığı hediyelik eşya dükkanına ilginin her geçen gün arttığını ve en çok da gramafonlara talep olduğunu kaydetti. Türk Müziği’nin mihenk taşları olan Safiye Ayla’dan Mustafa Sağyaşar’a, Hamiyet Yüceses’e kadar uzanan müzik üstadlarının eşsiz eserleri, taş plakta gramafonla dinlenmeye devam ediliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı