REKLAMI GEÇ

Hıkkıdık ile rekora koşuyor

Hıkkıdık ile rekora koşuyor

Denizlili yerel sanatçılarından Sadi Cesuroğlu’nun, Denizlili halk ozanı Özay Gönlüm’ün ölümünün 16. yılı nedeniyle çektiği klip internette binlerce kişi tarafından tıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mart 2016 Salı, 13:04

Ferah IŞIK /(DHA)

Sadi Cesuroğlu, Ege Türküsü olan ve Özay Gönlüm tarafından derlenen ‘Hıkkıdık Tuttu Beni’ isimli türküye memleketi Acıpayam’da klip çekti. Dört gün önce internete yüklenen klip, izlenme rekoruna koşuyor. Klip 450 bini aşkın kişi tarafından izlendi. Hakan Duran’ın yönetmenliğini yaptığı klip, Acıpayam’ın Yeşilyuva Mahallesi’nde çekildi.

hikkidik-klibi-rekor-ic

Çekimi ayakkabı ustalarının tanıtımı için Yeşilyuva’da yapıldığını anlatan Cesuroğlu, “Amacımız ölümünün 16. yılında büyük usta Özay Gönlüm’ü anmak ve Yeşilyuvalı ayakkabıcıların tanıtımına katkıda bulunmaktı. Bunu da başardık. Klibin yoğun ilgi görmesi beni çok mutlu etti. Klip internete yüklendiği 4 günden bu yana 450 bini aşkın kişi tarafından izlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’da klibe büyük destek verdi ve ortaya çok renkli görüntüler çıktı” dedi.

“Yaren” adını verdiği dünyada bir ilk olan üçlü sazı ile cura, bağlama ve çöğürü bir araya getiren usta sanatçı Özay Gönlüm, akciğer kanserinden 1 Mart 2000’de yaşamını yitirmişti.

HIKKIDIK TUTTU BENİ TÜRKÜSÜ
Yaveş yaveş esen seher yelı mi / Benim gönlüm divane mi deli mi (Aman aman aman yar) / Galk gidelim gara gözlüm bur’ladan / Çekilip durmeyor gurbetin hali (Aman aman aman yar) / Hıkkıdık duttu beni / Duttu da guruttu beni / Seni gidi zalımın gızı/Gitti de unuttu beni / Sabahınan esen seher yeli / Galemden incedir yarimin beli (Aman aman aman yar) / Köşelerden melil melil bakarım / Yoksa bugün ayrılığın günü mü (Aman aman aman yar) / Hıkkıdık duttu beni / Duttu da guruttu beni / Seni gidi zalımın gızı / Gitti de unuttu beni.

Yorumlar

dream   -  Bağlantı 2 Mart 2016, 00:26

video payşaımıda olsa iyiymiş

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı