REKLAMI GEÇ

IV. Murat Operası geliyor

IV. Murat Operası geliyor

Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, “IV. Murat Operası, 3 Aralık Pazartesi günü saat 20:00’de Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi Denizli Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenecek” dedi.

/ DENİZLİHABER / 30 Kasım 2012 Cuma, 11:15

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kültürel ve sanatsal etkinlikler için pilot İl olarak belirlenen Denizli’de, Denizli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Denizli Devlet Tiyatrosu’ nun birbirinden farklı oyunlarını haftada 4 seans, ayrıca birbirinden güzel opera, bale ve senfoni orkestrası gösterilerini ayda 2 kez Denizlili sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. IV. Murat operası, 3 Aralık 2012 Pazartesi günü Saat: 20:00’de Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi Denizli Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, “Şanlı tarihimizin en kudretli padişahlarından, uzun boylu, iri cüsseli, yuvarlak yüzlü ve heybetli olan Sultan IV. Murat; son derece zeki, gözü pek, cesur, kuvvetli ve enerjik bir insandı. 17 yıl hükümdarlık yapan, çok iyi ok ve cirit atan, Arapça ve batı dillerini iyi bilen, ilmi ve ilim adamlarını çok seven, dinin hükümlerini çok iyi bilen, şair ve besteci kişiliğine karşın, toplum kargaşasını düzene sokmak için gerektiğinde baskıcı bir kimliğe bürünen, çevresinde olup bitenleri dikkatle takip eden, inisiyatifini kullanmakta asla tereddüt etmeyen bir hükümdardır. Küçük yaşta tahta geçmesinden dolayı hükümdarlığının ilk yıllarında annesi Kösem Sultan’ ın etkisinde kalmış, bu etki şair yapısı ve acımasız kimliği ile birleşince iç dünyasında büyük fırtınalar koparmıştır. İçinde baş gösteren bu hayali kargaşanın aynı zamanda onun trajik sonunu hazırlamasını konu alan ve Koreografisi Şebnem Şenel, Orkestra Şefliğini Ercan Yenal, Koro Şefliğini Ali Hoca’nın yaptığı 3 perdelik muhteşem opera gösterisi Denizlili sanatseverlerle buluşacaktır. Biletler, Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi Denizli Devlet Tiyatrosu Gişesi ve Çatalçeşme Oda Tiyatrosu İbrahim Çallı Sanat Evi Denizli Devlet Tiyatrosu Gişesi’nden temin edilebilir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı