REKLAMI GEÇ

Aşkın kentinde İdil Biret rüzgarı

Aşkın kentinde İdil Biret rüzgarı

Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından kazısı gerçekleştirilen ve Ege Bölgesi’nin en önemli Helen ve Roma dönemi antik kentlerinden sayılan Stratikeia’da müzikseverler İdil Biret konseriyle müzik dolu bir gece yaşadı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, konserin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken, “Olağanüstü güzel bir geceydi” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Temmuz 2018 Pazartesi, 16:54

Muğla’nın Yatağan ilçesine 8 km. uzaklıkta bulunan, Eskihisar köyünün üzerine kurulu bulunduğu Stratonikeia Antik Kenti, bu yıl ikinci kez İdil Biret konserine sahne oldu. Muğla Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen konser, antik kentin tiyatrosunda yapıldı. Konserde sanatçıya Muğla Belediye Orkestrası eşlik etti.

Kültür Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlene konseri, Şef Münir Akın yönetti. Restore edilen antik tiyatronun orkestra bölümünde sahne alan sanatçı ve orkestrayı izlemeye gelenler, konseri tiyatronun seyirci bölümünde izledi. 2000 yıl önce Helen tarzı inşa edilmiş olan tiyatronun akustiğinin çok güçlü olduğu ve tüm tiyatroya dengeli biçimde yayıldığı görüldü.

Yaklaşık iki saat devam eden konser sonunda dinleyiciler ve sanatçılar, antik tiyatroya binlerce yıl sonra yeniden aynı işlevi kazandıran kazı ekibe ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt’e teşekkür etti.

Antik kentin Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, bir dünya sanatçısı olan İdil Biret’i bu yıl ikinci defa ağırlamaktan mutlu olduklarını, binlerce müzikseveri burada görmenin ise heyecan verici olduğunu belirtti.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Stratonikeia Antik Kenti’nde yaklaşık 25 yıldan beri kazı çalışması yapılıyor. Kazılar son 10 yıldan beri Pamukkale Üniversitesi bünyesinde, Prof. Dr. Bilal Söğüt başkanlığında bir ekip tarafından yürütülüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı