REKLAMI GEÇ

MMO Denizli Şubesi Türk Sanat Müziği Korusu’ndan muhteşem konser

MMO Denizli Şubesi Türk Sanat Müziği Korusu’ndan muhteşem konser

Denizli müzik korolarının konserleri bahar aylarıyla birlikte kulağımızın pasını silmeye devam ediyor. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Türk Sanat Müziği Korosu, verdiği konserle dinleyicilere müzik ziyafeti sundu. Avni Anıl şarkılarından oluşan repertuar dinleyenlerden büyük alkış aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2018 Perşembe, 11:41

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun Konseri, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde konukların yoğun ilgisiyle gerçekleşti.


Şefi Hulusi Şimşek yönetiminde sahne alan koro, konserin ilk bölümde Avni Anıl şarkılarından oluşan yaklaşık 12 şarkılık bir repertuvar sundu.

İkinci bölümde Gül ve Bülbül temasıyla sahne alan koro bu bölümde de farklı bestecilerin eserlerinden oluşan 12 şarkılık repertuvarıyla konseri tamamladı.

Dinleyiciler, konser boyunca PAÜ Kongre Merkezi koltuklarının tamamını doldurdu. Coşkulu geçen dinleti boyunca koronun şarkılarına eşlik etti. 23 Nisan tarihinin besteci Avni Anıl’ın ölüm yıldönümü olması vesilesiyle, hatırasına ithaf edilen ilk bölümdeki şarkılar boyunca dinleyicilerin coşkusu görülmeye değerdi.

TMMOB MMO Denizli Şubesi THM Korosu sahnede 11 kişilik saz ekibiyle yer aldı. 2 klarnet, 2 kanun, 2 keman, 1 yaylı tambur, bir klasik tambur ve 3 ritim sazcıdan oluşan ekip 25 kadın, 15 erkek koristle sahneye çıktı.

Konser bitiminde sanatçıları tebrik edip Şef Şimşek’e çiçek ve plaket veren Şube Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Harun Kemal Öztürk, ayrıca konserin gerçekleşmesinde hem saz heyetinde yer alıp, hem de mali destekleriyle katkı sağlayan HÖKE Makina Ltd. Şti. kurucusu Nail Höke’ye özel olarak teşekkür edip plaket verdi.

Şube Başkanı Öztürk, “Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Türk Sanat Müziği Koromuz kurulduğu 2004 yılından bu yana, 14 yıldır kesintisiz bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bir koro için aralıksız 14 yıl oldukça uzun bir süre. Bu hem şubemiz, hem kentimiz, hem de ülkemizi için övünülecek, gurur duyulacak bir durum. O nedenle ben de Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesinin bir üyesi ve oda şube başkanı olarak bundan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum” dedi.

MMO THM Korosu 2004 yılında MMO Denizli Şube bünyesinde Şef Hulusi Şimşek yönetiminde kuruldu. İlk on yıl boyunca her yıl ilkbahar ve sonbahar aylarında olmak üzere iki konser verdi. Ancak sonraki yıllarda salon bulma zorluğu ve başka etkenler dolayısıyla yıllık konser sayısı bire düştü. Halen MMO TSM Korosu ilkbahar da bir konserle dinleyici karşısına çıkıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı