REKLAMI GEÇ

Muhteşem konser

Muhteşem konser

Devlet Opera Sanatçıları İpek ve Cumhur Böler, Denizli’de muhteşem bir konser verdi. Denizli protokolünün ve Denizlili sanatseverlerin ilgi gösterdiği konserde, Mevlana Celaladdin-i Rumi’nin eserlerini ve kendi besteledikleri eserleri sunan İpek-Cumhur Böler çifti ayakta alkışlandı.

/ DENİZLİHABER / 20 Aralık 2008 Cumartesi, 01:00

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Vali Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen, eşleri ile birlikte Vali Yardımcıları Mehmet Çapraz, Muhsin Çatmadım, Halil İbrahim Ertekin, Abdullah Acar, Kemal Özgün, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, DESAV Başkanı Ziya Tıkıroğlu, daire müdürleri ve Denizlili sanatseverler katıldı.

Devlet Opera Sanatçısı İpek ve Cumhur Böler çiftinin seslendirdiği eserleri büyük bir beğeni ile izleyen katılımcılar, Mevlana’nın ölüm yıldönümü olan Şeb-i Aruz (Düğün Gecesi) haftasında bu tür bir etkinliğin düzenlenmesinden son derece memnun olduklarını ve konserden çok etkilendiklerini söylediler.

Konserin Denizli’de düzenlenmesini sağlayan DESAV (Denizli Kültür ve Sanat Vakfı) Başkanı Ziya Tıkıroğlu, DESAV’ın Denizli’de birçok kültür faaliyeti gerçekleştirdiğini belirterek, “Mevlana’nın ölüm yıldönümü dolayısıyla O’nu bu tür bir etkinlikle anmak bizleri mutlu ediyor” dedi.

Sanatçı İpek Böler, Mevlana’nın sevgilisine yani Allah’a kavuştuğu günde hiç kimsenin ağlayıp ağıtlar yakmaması gerektiğini söylediğini ve bugüne o yüzden ‘Şeb-i Aruz’ yani ‘Sevgilisine kavuşma günü’ anlamında ‘Düğün gecesi’ adı verildiğini ifade ederek, “Mevlana’nın ölüm yıldönümünde O’nu eserlerini seslendirerek anmak, onu tekrar tekrar anlamak bizlere büyük mutluluk veriyor” dedi.

Sema gösterilerinin de yapıldığı ve izleyicilerin ayakta alkışladığı konserin sonunda bir konuşma yapan Vali Yavuz Erkmen, “Büyük düşünür Mevlana, Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli bizim güzelliklerimiz, bizi biz yapan değerlerimiz. Hepsinin ortak özelliği sevgi, dostluk, dürüstlük ve güzellik. Bizlere hep bu mesajları veriyorlar. Hayatımızdan şiddeti, nefreti söküp atalım. Bu önemli haftada bizi yalnız bırakmayan ve bu güzellikleri bize sunan İpek ve Cumhur Böler çiftine çok teşekkür ediyorum ve onlarla ilerde daha başka etkinliklerde tekrar beraber olmayı umuyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı