REKLAMI GEÇ

PAÜ’de nostalji rüzgarları esti

PAÜ’de nostalji rüzgarları esti

Ünlü Şan Sanatçısı Altuğ Dilmaç, PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde verdiği konserle Pamukkale Üniversitesi’nde nostalji yaşattı.

/ DENİZLİHABER / 26 Aralık 2008 Cuma, 01:00

Pamukkale Üniversitesi’nin 2008-2009 Konser Sezonu kapsamında, bu haftaki konuğu Altuğ Dilmaç oldu. Opera ve müzikli sahne dersleri veren Dilmaç, aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ‘müzikal şarkıcılığı ve yorum’ konusunda öğretim görevlisi olarak görev yapıyor.

Opera dışında hafif müzik, caz ve blues türlerini de seslendiren ve birçok konser veren, opera sanatçılarını tanıtan programlar da yapan ve sunan Altuğ Dilmaç, gecede 1950’lerden 1970’li yıllara uzanan süreçte caz müziğine damgasını vurmuş ünlü sanatçıların popüler şarkılarını seslendirerek izleyenlerden büyük beğeni topladı. Öte yandan Türk müziğine önemli katkılar sağlayan Fecri Ebcioğlu, Tanju Okan ve Cem Karaca gibi sanatçıların eserleri de unutulmadı.

Altuğ Dilmaç, Amerikalı Piyanist, Müzisyen, Ritim Ve Blues Ustası Ray Charles’dan Tom Jones ve Frank Sinetra’ya kadar pek çok ünlü sanatçının eserlerini sundu. Zaman zaman seyirciler tarafından da eşlik edilen şarkılarla adeta geçmişe duygusal bir yolculuk yapıldı. Altuğ Dilmaç konserine, ADIMAK Üniversiteleri toplantısı kapsamında şehrimizde bulunan bölge üniversiteleri rektörleri ve eşleri de katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı