REKLAMI GEÇ

Ücretsiz konsere yoğun ilgi

Ücretsiz konsere yoğun ilgi

Denizli Belediyesi, ücretsiz düzenlediği gelinlik kızların gelin olurken söylenen Türk Halk Müziği eserlerinin seslendirildiği konserine ilgi yoğundu.

/ DENİZLİHABER / 22 Şubat 2012 Çarşamba, 13:44

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki konsere Türk Halk Müziği’ne gönül verenler de büyük ilgi gösterince salon konser öncesi doldu. Salonda oturacak yer kalmayınca sanatseverler merdiven aralarından konseri dinledi.

Konserde, Denizli Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu, birbirinden güzel türküleri salondakiler için söyledi. Şef İsmail Barkan’ın yönettiği konser, 2 bölümden oluştu. Koro ilk olarak Ege yöresine ait gelin olurken söylenen eserleri seslendirdi. Koristler de sırayla sahne alarak birbirinden güzel Türk Halk Müziği parçalarını söyledi.

Konserin 2. bölümünde ise Anadolu’nun çeşitli yöresine ait gelin türküleri söylendi. Halk müziği sevenler eserlere eşlik ederek büyük bir koro oluşturdu. Özellikle gelinlik kızlara kına yakılırken söylenen ve gelin ağlatan türkü olarak bilinen ‘Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar’ eseri ise izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı