REKLAMI GEÇ

Denizli şarkı söyledi

Denizli şarkı söyledi

Denizli Belediyesi Konservatuvarı, yılsonu şenliği kapsamında Türk Sanat Müziği eserlerinin yer aldığı ‘Denizli Şarkı Söylüyor’ konseri düzenledi. Konserde, Denizli Belediyesi Konservatuvarı’nın yanı sıra Denizli Musiki Derneği Korosu, Makine Mühendisleri Odası Korosu, Emekli Öğretmenler Derneği Korosu ile Denizli Barosu Korosu da misafir olarak yer aldı.

/ DENİZLİHABER / 15 Haziran 2012 Cuma, 10:30

Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’ndaki konsere, sanat müziği sevenler yoğun ilgi gösterdi. Denizli Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Koordinatörlüğü’nü üstlenen Emekli TRT Sanatçısı Selim Öztaş, şef olarak koroyu yönetti.

Konserde bir ilk de gerçekleşti. İlk kez Denizli’deki birçok musiki derneği aynı koroda sanat müziği eserlerini seslendirdi. Konsere, Denizli Belediyesi Başkan Vekili Sezai Günalp, Denizli Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ile çok sayıda protokol üyesi ve sanat müziğine gönül verenler katıldı. Koristler, birbirinden güzel sanat müziği eserlerini izleyenler için seslendirdi. Denizli Şarkı Söylüyor ismi verilen konserde unutulmaz anlar da yaşandı. Konseri izlemeye gelenler koroya eşlik ederek geceye ayrı bir renk kattı.

Denizli Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Koordinatörü Selim Öztaş, konserin kendisini 25 yıl öncesine götürdüğünü belirterek, ‘25 yıl önce Denizli Belediyesi çatısı altında toplanmıştık. Şimdi geldiğimiz noktada ilk günkü heyecanla sizlere şarkı söylüyoruz. O zamanlar koromuza yeni başlayan arkadaşlarımızın şimdi işin uzmanı olması beni duygulandırdı’ dedi.

Bu arada konserde Denizli Belediyesi Konservatuvarı’na misafir olarak katılan korolar da sesleri ve müzikleriyle geceye renk kattı. Denizli Musiki Derneği Korosu, Makine Mühendisleri Odası Korosu ve Emekli Öğretmenler Derneği Korosu ile Denizli Barosu Korosu’nun koristleri 6 şarkıyla dinleyicilerin ruhuna hitap etti. Gecenin son bölümünde ise sanatçı Seher Dilmaç Meriç sahne aldı. Sanatçı Meriç, birbirinden güzel sanat müziği eserleriyle uzun süre unutulmayacak konsere damgasını vurdu.

Başkan Vekili Günalp, Başkan Yardımcısı Çınar ve Vali Yardımcısı Erdoğan, konser sonrası koro üyelerine ve sanatçı Öztaş’a çiçek sundu. Başkan Vekili Günalp, belediyenin ücretsiz konserlerine devam edeceğini belirterek, ‘Bugün muhteşem bir konser izledik. Sanatçı Öztaş’a teşekkür ediyoruz. Uzun süredir böyle güzellikte konser dinlememiştim. Elinize emeğinize sağlık’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı