REKLAMI GEÇ

OSMANLI’NIN İZLERİNİ YERİNDE GÖRECEKLER

OSMANLI’NIN İZLERİNİ YERİNDE GÖRECEKLER

Tan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü İtalya’nın Sicilya Adası’nın Catania Şehri’nde düzenlenecek 7. Etna Folk Festivali’ne katılmak üzere 15 gün sürecek yolculuğa çıktı. Kulüp Başkanı Tan yol güzergahı boyunca uğranacak olan ülkelerde Osmanlı’nın kültürel izlerini yakından göreceklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 30 Temmuz 2010 Cuma, 17:08

Tan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü İtalya’nın Sicilya Adası’nın Catania Şehri’nde düzenlenecek ve 20 ülkenin katılacağı 7. Etna Folk Festivali’nde Denizli ve Türk kültürünü sergileyecek. 15 gün sürecek festival boyunca 6 ülkeyi gezeceklerini belirten Tan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Tevfik Tan Osmanlı kültürünü yakından izleme fırsatı bulacaklarını söyledi. İtalya’da Denizli ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerini belirten Tan “Festivalde 40 kişilik ekibimiz ile ilimiz ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Yapacağımız gösterilerde Kafkas, Zeybek, Burdur Yöresi, Trakya, Karadeniz ve seyirlik oyunlarımız ile ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. 20 ülkeden gelecek halk dansları topluluklarının sahne alacağı festivalde Türkiye’den sadece biz katılıyoruz.
15 gün sürecek festival etkinlikleri çerçevesinde Tan Halk Oyunları ekibi olarak Yunanistan, İtalya, Slovenya, Bosna Hersek, Sırbistan, Makedonya ülkelerine yapacağımız ziyaretlerde özellikle Osmanlı izlerini yerinde görüp inceleyeceğiz. O ülkelerde ilimizin ülkemizin güzelliklerini, kültürlerini ve oyunlarımızı sergileyeceğiz” dedi. Tan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü’nün İtalya’ya hareketi için yola çıkan ekibin aileleri de yalnız bırakmadı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı