REKLAMI GEÇ

PAHOY 400 dansçıyla Denizlilileri mest etti

PAHOY 400 dansçıyla Denizlilileri mest etti

Pamukkale Halk Oyunları (PAHOY) Gençlik ve Spor Kulübü’nün çeyrek asrı aşan geleneksel dans gecesi muhteşem görüntülere sahne oldu.

/ DENİZLİHABER / 4 Haziran 2012 Pazartesi, 16:12

PAHOY ile Tuana Dans’ın ortaklaşa organize ettiği gecede 400 dansçı Denizlilileri coşturdu. PAHOY’un kuruluşunun 26. yılı dolayısıyla EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde geleneksel dans gecesi düzenlendi.

Geceye, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ve Mehmet Yüksel ile çok sayıda davetli katıldı.

1986 yılından beri Türkiye’yi birçok uluslararası alanda başarıyla temsil eden PAHOY’un geleneksel gecesinde yaşları 4 ila 50 arasında değişen 400 dansçı, farklı kategorilerde sahne aldı.

Yaklaşık 4 saat süren dans gecesinde salsadan, tangoya, romandan zeybeğe kadar değişik gösteriler sergilendi. Geceye katılan izleyiciler muhteşem dans gösterileri ile coştu. PAHOY Başkanı Deniz Semerci, PAHOY’un 1986 yılında kurulduğunu belirterek, çeyrek asrı aşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Semerci, “400 dansçıyla iki gün süren etkinliğimizin konuklar tarafından beğenilmesinin onurunu yaşıyoruz. Bizlere 26 yıl boyunca destek olan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. PAHOY olarak kentimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” dedi. Denizli Belediyesi ile 2009 yılında yapılan protokol gereği halk danslarında güç birliğine gittiklerini işaret eden Semerci, “Halk danslarını Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu olarak yapıyoruz. Ulusal ve uluslar arası festivallere katılmaya devam ederek ilimizin ve ülkemizin tanıtımını yapmaya devam edeceğiz” dedi. İki güne yayılan PAHOY’un dans gecesinde 35 farklı grup sahne alarak izleyicileri unutulmaz saatler yaşattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı