REKLAMI GEÇ

Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu

Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu

Vali Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen, şehit yakınları ve gazilere iftar yemeği verdi.

/ DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2010 Cuma, 17:01

Polisevi’nde verilen iftar yemeğine; Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Vali Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen, Denizli Milletvekilleri Mithat Ekici ve Emin Haluk Ayhan, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, Başsavcı Kazım Arapoğlu, vali yardımcıları, sivil toplum örgütü temsilcileri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Emin Öztürk, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı.

Vali Yavuz Erkmen, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, şehit yakınlarının ve gazilerin kendilerine emanet olduğunu söyleyerek, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi, şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizler için çok başka anlam ifade ediyor. Çünkü onlar en yüce mertebeye çıkmıştır. Gazilerimiz canları pahasına cesaretlerini ortaya koymuşlardır. Gözlerini bile kırpmadan en kıymetli canlarını vatana feda olsun diye her türlü mücadelenin içine girme cesaretini göstermişlerdir. Her zaman ifade ediyoruz, bugün bayrağımız hür olarak dalgalanıyorsa, biz hür olarak gezip dolaşabiliyorsak, hür olarak bu mübarek günün tadını çıkarabiliyorsak bu hep şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Bugün buradan başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş olan tüm gazilerimizi rahmetle, saygıyla anıyoruz, hayatta olan gazilerimize sağlık ve uzun ömür diliyoruz” dedi.

Vali Yavuz Erkmen ayrıca, Nisan ayı içerisinde şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen Ankara gezisinin, havaalanının açılması ile beraber Eylül ayından itibaren tekrar başlayacağını da sözlerine ekledi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da, Ramazan’ın bolluk, bereket ve rahmet ayı olduğunu, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının daha çok pekiştiğini vurguladı. Gecede bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Bakan Kavaf, “Kendi vicdan muhasebemizi yaptığımız, kendimizi değerlendirdiğimiz ve geleceğe yönelik, kendimizle ilgili yol haritasını belirlediğimiz, vicdani anlamda duygularımızı daha yoğun yaşadığımız bir ay. Elbette bu yoğunluğun yılın her ayına her gününe yayılmasını, bu yoğunluğu attığımız her adımda yaptığımız her işte hissetmek ve davranışlarımıza yansıtmayı arzu ederiz. Burada bu akşam şehitlerimizin bize emanetleri ve değerli gazilerimizle iftar soframızı paylaştık” dedi.

Şehit yakınları ve gazilerin kendilerine bırakılan birer emanet olduğunu anlatan Bakan Kavaf, “Devletimiz her dakika, her an bütün imkanlarıyla sonuna kadar şehitlerimizin ve gazilerimizin her zaman yanında olmuştur. Yanında olmaya devam edecektir. Biz kendilerine her zaman saygı duyarız. Saygıyla anarız şehitlerimizi. Bize emanetlerinin ve gazilerimizin başımızın üzerinde yeri vardır” diye konuştu.

Bakan Kavaf, Vali Erkmen ve diğer protokol üyeleri gece boyunca şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı