REKLAMI GEÇ

Vali Demir’den şehit yakınlarına iftar

Vali Demir’den şehit yakınlarına iftar

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, şehit yakınları ve gazi ailelerine iftar yemeği verdi.

/ DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2012 Perşembe, 10:00

Denizli Polisevi’nde düzenlenen iftar yemeğine, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Fuat Güney, Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Emin Öztürk, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar, şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Vali Demir, şehit ve gazilerimizle her zaman gurur duyduklarını belirterek, “Bugün şehitlerimiz, şehit yakınlarımız ve gazilerimiz ile gurur duyuyor, bu vesileyle sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Bizim inancımız, bizim kültürümüz bu topraklar için canını verene en büyük paye olan şehitlik payesini bahşetmiştir. Sizler, en değerli varlığınız olan evladlarınızın canlarını bu topraklar için veren ailelerin buradaki temsilcilerisiniz” dedi.

Denizli’nin en fazla şehit veren illerden birisi olduğunu ifade eden Vali Demir, şehit ve gazi ailelerinin acılarının telafisinin zor olduğunu, ancak hayatın da devam ettiği gerçeğinin unutulmaması gerektiğini ifade etti. Şehit aileleri için kanunda yapılan yeni değişikliklere de değinen Vali Abdülkadir Demir, “12 Temmuz 2012’de yürürlüğe giren 6353 sayılı Kanun ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat Kanunu’nda değişiklikler yapıldı. Buna göre yaş sınırı aranmaksızın şehit anne, baba ve çocuklarına vazife malul aylığı bağlanmasında muhtaçlık veya gelir şartı aranmayacak. Şehit yakınının kamuda işe yerleştirme kontenjanının yüzde 1’den yüzde 2’ye yükseltilerek, terörle mücadele kapsamında şehit olanların eşi ve çocuğuna 1, anne baba ve kardeşine 1 olmak üzere iş hakkı 2’ye çıkarıldı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı