REKLAMI GEÇ

O elbiseyi Ayşegül Özhan tasarlamış

O elbiseyi Ayşegül Özhan tasarlamış

Pamukkale Üniversitesi Ar-Ge Günlerinde görücüye çıkan ve Denizlihaber.com’un haberleştirdiği PAÜ Meslek Yüksek Okulu Tekstil Moda Tasarım öğrencilerinin ilginç tasarımı çok amaçlı elbiseyi tasarlayan öğrenciye ulaştık. Bölümden geçen sene mezun olan Ayşegül Özhan, bize elbisenin aslında farklı fonksiyonlarının da olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 22 Nisan 2012 Pazar, 19:48

Çok amaçlı elbise haberi, Denizlihaber okuyucuları tarafından çok tuttu. Pamukkale Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Tekstil ve Moda Tasarım bölümü öğrencileri tarafından yapılıp AR-GE Günleri’nde sergilenin çok amaçlı elbise, birden fazla fonksiyonel yapısıyla haber olmuştu. Denizlihaber.com, o elbiseyi yapan öğrenciye ulaştı.

O ELBİSEDEN 100 ALDI
Geçen sene mezun olan Ayşegül Özhan’ın proje ödevi olarak ortaya çıkardığı elbisede “Örgü ve kumaşı birleştirdim. Dikiş yerine düğmeleri tercih ettim. Bu ikinci sınıfta bölümümüz öğrencilerinin yapması zorunlu olan proje ödevlerinden biriydi. Ben de o elbiseyi tasarlarken hep bu ödevden en yüksek puanı almayı düşündüm” diye konuştu.

3 AYLIK ÇALIŞMA
Elbise, etek, bolero, şal, pelerin ve farklı kombinelerle birlikte günlük yaşamdan davetlere birçok alanda kullanılabilecek fonksiyonel elbiseyi tasarlama, çizim ve dikim aşamasının 3 ayı bulduğunu dile getiren Özhan, “Tabi öncesinde böyle bir elbiseyi düşlerken bunun gerçeğe dönüştürülüp dönüştürülmeyeceğine yönelik yaklaşık bir iki aylık daha çalışmam oldu” dedi.

ÇOK MUTLUYUM
Şu an bir tekstil firmasında görevli olan Ayşegül Özhan, yaptığı çalışmanın hala etkinliklerde sergilenip, beğeni toplamasından ötürü son derece mutlu olduğunu söyledi. “Meslek yüksek okullarının çok etkili olmadığını düşünenler var. Ancak ben tam tersini düşünüyorum. Gerçekten meslek yüksek okullarında öğrenciler yalnızca teorik ders almanın ötesinde buna benzer çok sayıda ürün geliştirebiliyor. Ben PAÜ’de okuduğum 2 yılda çok şey öğrendim ve MYO’da üretilen çok önemli çalışmalara tanıklık ettim. Bu arada sizin aracılığınızla ufkumu genişleten öğretmenlerime tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

halil   -  Bağlantı 3 Mayıs 2013, 12:46

tebrikler ellerine saglık ayrıca site yönetimine de teşekkürler bu tür haberler önemli

Emine Gucuko   -  Bağlantı 14 Ekim 2012, 14:25

Bu mu tasarım abartmasak olmaz hanı Istanbul Fashıon week e gıdılsın bence

Haluk Şenman   -  Bağlantı 7 Ağustos 2012, 12:40

Güzel Ama Basit buldum. Husseiın Chalayan modellerinden esinlen bence

Ezgi ÇAĞDAŞ   -  Bağlantı 1 Mayıs 2012, 13:05

Ayşegülcüğüm haberi görünce çok sevindim.tebrik ederim, başarılarının devamını diliyorum canım..

harun aydın   -  Bağlantı 24 Nisan 2012, 23:06

helal olsun başarılarının devamını dilerim ayşegülcüğümmm.

Vedat Çağırgan   -  Bağlantı 23 Nisan 2012, 18:00

Böyle yeteneklere böylesine detaylı bir haber olanağı sağlayan site yönetimini kutlamak istrim. Yaratıcılık, estetik ve hepsinden önemlisi her ekonomiye uygun, güncel hayat koşullarına cevap verebilecek bir tasarım… Tebrikler Ayşegül Özhan!

Funda Eren   -  Bağlantı 23 Nisan 2012, 15:52

Basarilarinin devamini dilerim Aysegülcügüm 😉

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı