REKLAMI GEÇ

Resimlerini anlattılar

Resimlerini anlattılar

Sanat Kolonisi etkinlikleri kapsamında Danimarkalı resim sanatçısı Thomas Kruse, yer aldığı projeleri, yaptığı çalışmaları kolonideki diğer sanatçılarla paylaştı.

/ DENİZLİHABER / 25 Haziran 2010 Cuma, 17:25

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’ndaki etkinlikte Thomas Kruse, çocukluk yıllarından bahsederken, İkinci Dünya Savaşı’nın zorluklarını bir çocuk olarak yaşadığı ve bunun ileriki dönemlerde çocuklar için sanat yapması konusunda etkili olduğuna değindi.

Fotoğraf sunumlarıyla devam ettiği konuşmasında Kruse, özellikle çocukların kültürlerinin gelişmesi konusunda Güney Afrika, İspanya gibi birçok ülkede yaptığı çalışmaları sundu.
Okulda kalıp sanat yapmaktansa sokağa çıkıp toplumla sanat yapmayı tercih ettiğini belirten Thomas Kruse, çocuklar için Danimarka’da kullanılmış eşya ve karton kutulardan maket bir şehir kurduklarını ifade etti. Güney Afrika’da çocukları suç ve tehlikeden uzak komşuları ve aileleriyle hoşça vakit geçirebilecekleri “Güvenli Parklar” kurduklarını ve bu projenin ileriki dönemlerde geliştirilerek bugün bu güvenli parkların sayısının ülkede 60’a ulaştığını söyledi.

Yağlı boya ve sulu boya resimleriyle tanınan ressam Turan Enginoğlu ise “Sanatıma dair” konulu bir söyleşide bulundu. Resimlerinde genelde ev figürlerine ağırlık verdiğini dinleyicileriyle paylaşan Enginoğlu, “Geçmiş dönemde yaşadığım olaylardan dolayı genelde göç ve ev figürleri üzerine resimler yapıyorum. Bununla ilgili bir çok resim çalışmam var” dedi. Enginoğlu, daha sonra slayt eşliğinde resimler üzerine açıklamalarda bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı