REKLAMI GEÇ

Basın Bayramı’nı kutladı

Basın Bayramı’nı kutladı

Denizli Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı.

/ DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2013 Çarşamba, 12:31

Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, 24 Temmuz 1908, Meşrutiyetin ilanıyla Türk basınından sansürün kaldırıldığı, basın ve ifade özgürlüğünün tesis edildiği gün olduğunu belirtti.

Türk basın tarihinde her yıI 24 Temmuz, “Basın Bayramı” olarak kutlana geldiğini söyleyen Prof.Dr. Karaosmanoğlu, mesajına şöyle devam etti:

“Basının sansür ve benzeri uygulamalara maruz kalmaması, basın ve ifade özgürlüğüne her koşulda sahip çıkılması Türk basının gelişmesi açısından gereklidir. Farklı düşüncelerin zemin bulduğu, tartışılabildiği, doğru, tarafsız ve objektif habercilik anlayışındaki özgür basın, demokrasinin temel yapı taşlarından biridir.
Bu çerçevede gazetecilik mesleğinin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen büyük bir çaba ile topluma hizmet eden basın çalışanlarının, haklarının korunmasını ve daha iyi imkânlara kavuşmalarını temenni ediyor, tüm basın çalışanlarının Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başarılar diliyorum.”

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı