REKLAMI GEÇ

BAŞKENT YOLCUSU MU?

BAŞKENT YOLCUSU MU?

2011 genel seçimlerinde aday olacağı iddia edilen Zeybekci, yaptığı açıklama ile kendisi ve Denizli için bir takım çalışmalar içerisinde olacağından, yetkilerinin önemli bir kısmını yardımcılarına ve daire müdürlerine dağıttığını duyurdu.

/ DENİZLİHABER / 30 Eylül 2010 Perşembe, 12:58

Önümüzdeki sene yapılacak genel seçimlerde, Denizli’den milletvekili adayı olacağı iddia edilen Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, bazı görevlerini, başkan yardımcısı, meclis üyesi ve daire müdürü arkadaşlarına devrettiğini duyurdu. Zeybekci, Denizli ve kendisiyle ilgili bazı önemli konularla yakından ilgilenip, bunları sonuçlandırması gerektiği için bu kararı aldığını söyledi. Zeybekci, bu görev dağılımının, bugünden başlayıp 2010 yılı sonuna kadar geçerli olduğunu dile getirdi.

MUHALEFET BENZER GÖRÜŞLER

Başkan Zeybekci’ye yönelik yapılan yazılı açıklama, muhalefet parti il başkanları tarafından benzer yorumlarla karşılandı. Her iki başkan da Zeybekci’nin vekil adaylığı sürecine büyük ihtimal verirken, Denizli’nin referandumda aldığı kararın etkisine de dikkat çekiyor.

CHP İL BAŞKANI ZAFER GÖNENÇ:
“Nihat Zeybekci, referandumda hayır çıktığı için gitmiş olabilir. Denizli’nin Zeybekci’ye verdiği tepkiyi AK Parti Genel Merkezi’de kendisine vermiş olabilir. İkinci bir neden milletvekilliği konusudur. Seçimlerde aday olmak için istifa edip ya da görevlerini devredip bir kenara çekilip izlemek de olabilir. Kendisinin kişisel sağlığında bir şey yoksa, bu hakka sahip değildir. Belediye başkanları kamu görevi ve görev için gelir. Bunu da yapmak zorundadır. Yara aldığı yaşadığı referandum sonuçlarının ardından büyük ihtimal milletvekili adayı olacağını düşünüyorum”

MHP İL BAŞKANI ZAFER KAPLAN:
“İki tane sebebi olabilir. Çünkü AK Parti artık Denizli’de bitti, bundan sonra da tükenmeye kan kaybetmeye devam edecektir. Önümüzdeki seçimlerde milletvekilliğine aday olacağını düşünüyorum ve belediyeyi de kontrol etmek için dışarıda kalmış olabilir. Burada hayır çıktı. Bunun da bir faturası olacak. Bence iç kargaşa yaşıyorlar ve fatura kendisine kesilmiş olabilir. İstenmeyen adam ilan edilmiş de olabilir. Bence seçime kadar biraz geri çekilip dışarıdan belediyeyi izleyecektir”

İŞTE O AÇIKLAMA!
İşte Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin konuya ilişkin açıklaması:
“Denizlimiz ve şahsımla ilgili bazı önemli konularla yakından ilgilenip, bunları sonuçlandırmam gerektiğinden, bu günden başlayıp 2010 yılı sonuna kadar, Belediye Başkanlığı görevlerimden bazıları ve protokoldeki temsil görevim Başkan yardımcısı, Meclis üyesi ve daire müdürü arkadaşlarım tarafından yerine getirilecektir. Bu süre zarfında Denizlimizin ve Belediyemizin önemli meseleleri, projeleri, altyapı ve üstyapı çalışmaları yine tarafımdan ve büyük bir hassasiyetle takip edilecek, vermiş olduğumuz tüm sözler tek tek yerine getirilecektir. Sevgili hemşehrilerimin, ilgililerin ve basın mensuplarının bilgilerine sunarım.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı